tisdag, juni 09, 2015

Runda munken

Det var inte enbart i söndags som jag var ute i stan. Nä, sent på lördagseftermiddagen fick minstingen och undertecknad för sig att vi skulle göra en liten runda och kolla in lite nyheter. Vi gjorde en ytterst förmånlig loppisrunda eftersom alla loppisar redan var stängda vid den tiden. Men nu hittar minstingen till alla ställen om akut behov skulle uppstå. Varje söndag är det förresten loppis i Strandparken i stan. Där får vem som helst ställa upp med försäljning. Kanske man borde ta en promenad där inkommande söndag?
Eller så inte, för det finns redan för mycket grejer här i huset. Men kanske det går att hitta nånting som skulle passa utanför huset? :)


Hur som helst så hamnade vi i lördags i Runda Munken. Det nyöppnade caféet som håller öppet ända till kl. 18 på lördagskvällen. Härligt för då har man nånstans att ta vägen en lördagseftermiddag då hela staden verkar tillknäppt och tyst.

Det är mysigt på Runda Munken. Synd bara att de inte har/kan utnyttja den vackra innergården. Skulle vara skönt att sitta och dricka sitt te där. Kunde också konstatera att trapporna är alldeles för höga för rörelsehindrade. Så som det nu är kan jag tyvärr inte ta mamma med mig dit. Suck!

Jag åt en tjinuskibakelse (tjinuski = kola) och minstingen en jordgubbsbakelse. goda var de, men inte var det något särskilt med dem. Borde kanske ha prövat på en skagenbakelse istället. Men efter att ha njutit av mammas goda skagenröra, vågade jag inte riskera. Tänk om jag hade blivit jättebesviken över smaken.

Men te finns det i Runda munken. Hur mycket som helst och härliga blandningar. I lördags kunde jag helt enkelt inte bestämma mig för någon sort så det blev inget te alls inhandlat.


Inga kommentarer: