söndag, september 04, 2016

Långrandiga sockor

Om ni ser mej här nu ikväll vid den här tiden på dygnet, då ser ni i syne! Jag borde ligga mellan lakanen och sussa sött. I morgon börjar min dataundervisning och jag är helt tom i huvudet. Vad ska jag lära mina kursdeltagare? Vad? Hur ska jag förbereda mej? Vad ska vi ha för övningar? Och...hjääälp, vänta nu, senast jag var i datasalen var det ganska tomt där... Måste nog iväg till jobbet i god tid imorgon. Marsch i säng alltså, men först ska jag bara...

Ja, först ska jag bara berätta om de långrandiga sockorna, som ni sett skymta förbi i ett och annat blogginlägg. De blev färdiga i söndags för en vecka sedan. Tänka sig.

Modell: Stickade sockor, modell nr 5 i tidningen Novita Kevät (Vår) 2016
Garn: 7 bröder Raita från Novita
Åtgång: 138 g
Stickor: Nr 4 och 3½

Sockorna försvann genast samma dag till ett bättre hem för de blev födelsedagspresent åt en karl, som har födelsedag idag. Far i huset var inte riktigt lika nöjd som mottagaren och givaren. Det kan hända att han skulle ha velat ha dem själv för att de här har längre skaft än vad jag vanligtvis brukar sticka.
Stackarn, han vet ju inte att jag planerar Puppe Kanin-tofflor åt honom. :)

För tillfället har jag ingen sockstickning igång och det känns lite konstigt. Men det får duga med virkning nu istället som omväxling.


Inga kommentarer: