söndag, december 04, 2016

Julbord

Söndagskväll, andra advent och utanför husknuten viner vinden och snön virvlar omkring. Far i huset, som måste vakta på snöläget säger att det är storm, men jag som endast stod en liten stund på garageuppfarten och kollade läget är inte lika övertygad. Nog för att det nu låter ordentligt därute.
Precis nyss släckte vi de två tända ljusen och nu borde jag bestämma mej för om jag skall skapa nytt kursmaterial för Google maps inför morgondagens datakurs. Den sista för denna hösttermin. Lönar det sig att skapa något material? Sidans utseende ändrar ju ändå stup i kvarten.

Idag har jag varit iväg med min hulda moder och äldsta sonen till grannkommunen på julbord. Oj, oj, oj, så vi åt och så gott det var. Sill, rosolli, svampsallad, grönsallad + en hel massa andra sallader, supergott färskt bröd, skinka, kalkon, morotslåda, kålrotslåda, potatislåda, karelsk stek och kokt potatis. Till efterrätt: Glöggpannacotta. Mums! Precis lagom syrlig efterrätt. Proppmätta blev vi. Om du blev hungrig på julmat kan du ta dig dit i tisdag för då dukas härligheterna upp igen.

Och gissa vem, som kom på besök?

Nå, julgubben förstås! Vi hade tydligen varit snälla för han bjöd på karameller. Som ni ser så har han bytt kläder från igår! Men annars är det väl nog samma gubbe, eller hur?

Det var knappt att vi orkade ta oss från matbordet då vi hade ätit färdigt. Så mätta var vi. Men iväg måste vi ju så att andra också fick rum. Jag tog mej en avstickare till bokhandeln medan mormor och barnbarn gick in i affären.
Vantboken, som jag är på jakt efter fanns tyvärr inte där. Men en hel del andra intressanta böcker med röd lapp hittade jag. Men vet ni vad? Jo, jag köpte faktiskt inte en enda. Jag har blivit så tråkigt ordentlig. Undrar var detta skall sluta om det fortsätter så här?

I bokhandeln finns den här ljuvliga stickplatsen. Här står: "Slå dig ner för en stund. Sticka en maska, ett varv eller flera."
Tänk om alla affärer skulle vara så här fiffiga? Jag skulle besöka dem omedelbums.
Åååh, så det kliade i mina fingrar, men jag vågade inte sitta ner och börja sticka. Jag skulle garanterat ha fastnat där och vem vet hur det skulle ha gått för mina anförvanter då? De stod ju och grävde bland karamellerna då jag rusade in och försökte rädda det som räddas kunde.
Vi hade en riktigt härlig söndag ihop, mera sådant!
Tack mamma!

Inga kommentarer: