måndag, april 01, 2019

Hit och dit

Idag har jag åkt hit och dit och fram och tillbaka, men ändå fått en hel del saker uträttade.

Arbetsdagen började här:
I det vackra Hemborg, en ungdomsföreningslokal med trådlöst nätverk, Wifi. Så där är förstås superbra att hålla datakurser.

Det är ett enastående vackert hus. Något, som jag inte har tänkt på. I söndag serveras här klimpsoppa, så alla dit och äta! Och vill man inte ha klimparna så kan man äta vanlig köttsoppa istället.

Det var avslutning på kortkursen idag...

... och jag fick en så här fin rosenbukett med mej hem.
- Vi tycker om dig, sa deltagaren som överräckte blommorna. Och jag blev så rörd. Jag tycker om mina kursdeltagare också! Än en gång ett stort TACK för blommorna!

Där på landet i grannkommunen finns allt möjligt att se på. Ute på ängarna hittades det här svanparet.

Från grannkommunen kom jag tryggt hem, hann få i mej en macka och så iväg till stan. Där träffade jag en trevlig man, som ville veta ett och annat. Men lugn, bara lugn, morfar i huset var med som förkläde! Jag hann också kontakta data-avdelningens helpdesk och få ordning på min arbetsdator innan jag hastade vidare till bageriet för att köpa lite godsaker åt min hulda moder. Sedan raskt iväg till lilla mataffären och så hem och lasta ur varorna innan vi besökte min mamma. Hon fick en blombukett av oss. Den rörde henne till tårar. Så äpplet har kanske inte fallit så långt från trädet?

Morfar i huset fick ett telefonsamtal, bastugäster var på väg. Så vi bröt upp och körde hem igen. Sen fnattade jag runt och tömde matbordet på diverse tidningar, pennor o. dyl. Innan jag visste ordet av knackade det på dörren och där stod våra gäster!

Superbra gäster ska jag säga, för i en hutt och en händelse hade han, vår nästyngsta, trollat fram gnocchi med pesto och stekt bacon. Hur enkelt och gott som helst!

Efter att gästerna hade gått, så har jag suttit här framför datorn och försökt komma i kapp med allt möjligt ogjort. Mest har det handlat om texter. Att skriva kurstexter är ingen lätt sak, ska jag säga. Det ska vara kortfattat, informativt och lockande. Nu är mitt huvud dock så tomt att det behöver vila. Ska jag ta en "hjärndöd" stund framför tv:n? Eller hellre ägna mej åt stickande? Hmmm... 



Inga kommentarer: