söndag, maj 26, 2019

Virkad nätkasse

Igår fick jag plötsligt sådan virkinspiration att jag bara måste leta fram trikågarn och virknål. Men är det inte konstigt att jag inte har en enda virknål nummer 9? Det finns nummer fem, nummer sex, nummer sju, hela tre nummer åtta, men ingen nia så långt mitt öga skådar. Suck! Förstås finns det en massa små virknålar med, men de var liksom inte aktuella till det här projektet. 

Jag virkade som besatt medan dubbelmorfar stirrade på den andra semifinalmatchen i ishockey. Den mellan Kanada och Tjeckien. Allt emellanåt morrade han över uteblivna utvisningar och undrade om domarna är mutade och håller på dem som har betalat mest. Jag suckade lite och tänkte smått hädiskt: Än sen. Det kommer ju ett nytt VM i nästa år. Fast nu blev jag lite osäker blir det ett?
Hur som helst, jag koncentrerade mej på virkningen och gav mej inte fastän det dröjde till över midnatt innan den virkade nätkassen var färdig.

Garn: Strömsö från Novita
Åtgång: 332 g
Virknål:  Nr 10

Det gick rätt fort med virknål nummer 10, men handen tyckte inte att det är särskilt bra med så grovt garn och grov virknål.
Ifall ni undrar vad det är som skymtar fram där mellan maskorna, så är det garnet till mitt nästa virkprojekt. Det som jag påbörjade idag.

I botten på kassen ståtar den japanska blomman. Kul sätt att virka botten. Tack till Bautawitch för mönstret!

Nu är det dags för mej att stänga ner här och njuta av litteratur. Håller en liten virkpaus! Måste tänka på handen.

Önska er alla en riktigt bra start på inkommande vecka!

2 kommentarer:

christina sa...

Förlåt att jag är tjatig men herregud, vilket lag! Fantastiskt!
Såg du damen på läktaren som hade en virkad finsk flagga? Virkad av mormorsrutor! Hade jag aldrig ens tänkt på att man kan göra men det såg helt rätt ut. Måste nog virka en svensk, eller dansk!
Hälsningar christina

Inge sa...

Ja, helt sanslöst! Jag vågade inte se matchen utan stängde in mej i mitt arbetsrum längst borta från tv:n! Tänkte att det var bäst så för blodtrycket och galopperande hjärta! I slutet av matchen ropade dubbelmorfar: Nu ska du komma hit. Och jag rusade och fick se det fantastiska slutet då våra spelare kämpade som lejon. Sedan visades förstås alla mål, så det var ett skönt sätt att se på matchen!
Och jodå, jag såg också den där virkade flaggan och påpekade det för dubbelmorfar. Då fnyste han ljudligt och sade att jag ser då garn överallt!
tidigare har jag sett virkade miniflaggor till exempel i blågult för midsommarbordet och flagg-grytlappar samt sittunderlag!
En sådan där stor flagga måste vi nog virka. Jag gör den i blåvitt. Hur stor ska den vara, hmmm...
Kram
Inge