torsdag, maj 16, 2019

En liten hög

Igår blev ni utan blogginlägg, jag beklagar! Men klockan hann bli  23.30 innan jag var färdig med allt annat datajobb, så jag måste bara stänga av och krypa ner mellan lakanen. Det har nämligen varit en fartfylld dag idag. Så fartfylld att min nästipp är alldeles röd! Och jo nej, som västnylänningen säger, jag är nog alldeles spiknykter. Har endast druckit vatten och juice tidigare på dagen.

Den röda näsan beror förstås på dagens utevistelse i det sköna vädret. Vi hade nämligen tre damer på besök på förmiddagen, M, lilla A och deras mamma. De två sistnämnda stack iväg och hälsade på min hulda moder medan M stannade hos oss och hjälpte till att sätta de potatisar vi hade kvar. Vi har satt dem lite i omgångar, men jag vet nu inte sedan om det hjälper. Det var så kallt ett varv här emellanåt att det dröjer nog innan de första kommer upp ändå.

Det var spännande med M i potatislandet. Vi hittade mamma daggmask, lilla daggmasken och pappa daggmask. Dem bar M omkring och placerade på andra ställen. Vi såg på blommor, en spindel och tyvärr också en snigel. När M skulle hjälpa till med potatisarna så hamnade de lite varstans. Hon tyckte det var intressantare att hjälpa mommo att vara häst och säga iha-ha-ha. Hmmm, undrar vad grannarna tänkte om vårt gälla gnäggande?
Nå, strunt i det, huvudsaken att vi hade roligt samtidigt som vi gjorde nyttiga saker.

För drygt två veckor sedan var jag iväg med dubbelmorfar till Återvinningscentralen i grannstaden. Då kom jag hem med en liten hög:

En del är från Varsågod-och-ta-lådan och en del fick jag på köpet på grund av dubbelmorfars inköp på fem euro. Förmånligt och bra, inte sant? Tänkte att det är bäst att ladda upp lite inför sommaren. 
En av böckerna har redan försvunnit till ett bättre hem. Änglarösten, en isländsk deckare, började jag på igår och det kommer nog inte att ta lång tid att få den utläst. 
Som ni ser så finns här också en finsk bok. Tänkte öva upp det andra inhemska lite grann. Hoppas att boken är bra.
Tempelriddaren har jag kanske läst tidigare? Hmmm, lite osäker på det. Men om jag inte vill läsa om den, så för jag den till vår bokbytarhylla på jobbet och hoppas att någon nappar den åt sig. Jag tycker nog att vi borde börja med BookCrossing här i nejden. Någon som är intresserad?

Inga kommentarer: