torsdag, juni 06, 2019

Vidgade stadsvyer

Idag har jag vidgat mina stadsvyer och besökt för mej helt nya platser. En helt vanlig torsdagseftermiddag efter klockan 16 och det finns matställen att gå till i stan! WOW! 
Äntligen kan man alltså ta med sig gäster ut och äta! Så gjorde jag idag och valde att gå till Bella, för här var det vegetariskt som gällde!

Vi valde varsin förrätt, som vi sedan fick dela på eftersom vi ville smaka på bägge. Superbra service då det gick att ordna.

Här skottsallad med morots nånting!

Och här No Waste tapas. I den här rätten ingår rester från dagens lunch. Smart sätt att undvika att slänga mat, inte sant? Och supergott. Här fanns picklade grönsaker, tomatpesto, sill, lök, två omelettbitar, ja och så då brödskivor. 

Jag valde Seitan till huvudrätt. Här med mangomajonnäs, timjanmorötter, klyftpotatis och jordnötsdipp. Också det här supergott.

Så glad att jag äntligen hittade hit! Inte en dag för tidigt om ni frågar mej!

Ena väggen i matsalen pryds av den här fina målningen. Det är Senni Koskenvesa, som har gjort den. Helt klart en sevärdhet, så ta och titta in i Bella.

Ljust, genomtänkt och vackert är det i restaurangen med levande blommor på varje bord.

Efter en två rätters middag, två timmar senare krånglade vi iväg oss till huvudbiblioteket. Där var gatan avstängd och bygge pågår. Själv lämnade jag in en bok jag lånat i ett filialbibliotek på landet och hann inte ens börja titta på någonting att låna innan bibliotekarien meddelade:
- Vi stänger klockan sex.
En hastig koll på klockan visade att den var tio före, så det var aldrig ens tal om att hinna låna en ny bok. Dessutom var de böcker jag var intresserad av försedda med en röd lapp med texten Lånetid 2 veckor. Huuu, så snabbt läser då inte jag. Fort ut tillbaka och sedan hemåt. Det var första gången jag besökte biblioteket sedan det var tvunget att flytta.

På hemvägen såg jag bokbussen och ropade STOOOOPPP åt chauffören. Han vägrade stanna:
- Du har nog böcker hemma...
- Ja, men...
Just det, böcker jag vill läsa, har jag det? Men jag kunde inte vara omöjlig efter en så fin middag, så jag hummade bara lite och tänkte att vänta bara nästa gång jag ser bokbussen, då...

Inga kommentarer: