tisdag, juni 18, 2019

Liten virkad kattväska

Vet ni vad? Jo, man kan få hela dagen att gå utan att göra någonting alls. Huhuh! Så har jag gjort idag, alltså ingenting om man bortser från lite dataorganiserande och e-post. MEN sånt märks ju inte på vårt råddiga matbord, som borde städas nu när nån sorts helg är i antågande. Håhåjaaa!

Förra veckan var jag ändå lite verksam på virkfronten och fick en liten kattväska färdig.
Modell: Crochet Cat Purse
Garn: Trikåtrasgarn, det gråa, Strömsö från Novita, det ljusa, till broderierna restgarner
Åtgång: 146 g
Virknålar: Nr 4, 5 och 6

Det knepigaste med det här jobbet var igen att hitta den där knappen! Som en följd av mitt letande, så finns det nu hela fem knapplådor på matbordet!

I den ena knapplådan hittade jag tursamt nog ett spänne, så att remmens längd går att reglera. Träpärlorna i sidan är egentligen helt onödiga, men... Ja, alltså jag borde ha haft pärlor med större hål, så att jag hade kunnat trä dem på axelremmen, men...
Jag virkade ihop väskan istället för att sy den. Fungerade bättre för mej på det sättet. Ett härligt litet mellanarbete bestående av halvstolpar, fasta maskor, smygmaskor, luftmaskor, stolpar och dubbelstolpar. Att virka på amerikanska gick förvånansvärt lätt efter att jag hittat en tabell med förklaringar.

Och gissa vem som fick den här väskan i lördags? Nå, just precis M som firade sitt kalas då! Till saken hör att hon nu har festat lite alla dagar sedan dess!

Jag trottade (alltså proppade) in en hel del grejer i den lilla väskan. Bland annat den här börsen! I den fanns ett litet lila hårspänne. Pengar vågade jag inte lägga i börsen. Vem vet om M skulle ha satt dem i halsen?!

Nu ska jag försöka vara lite flitig resten av kvällen och sticka av hjärtans lust!

Inga kommentarer: