tisdag, februari 09, 2021

Du får int

Ibland undrar jag lite smått om jag går igen i barndomen. Jag är nämligen omringad av så många förbud. En del är ju helt förståeliga med tanke på covid-19. Men andra är mera obegripliga. Dubbelmorfar tjatar jämnt om saker som jag inte får göra eller köpa, likadant med barnen. 

På något sätt tycker jag att jag ändå är så pass vuxen att jag kan få bestämma helt själv. Och vet ni, det gjorde jag idag!

Jag kom hem från affären med senaste numret av Allers! Och det trots att jag int får! Men hur skulle jag ha kunnat gå förbi tidningen när det står "Sticka magiskt fina vantar" på pärmen?

Visst skulle de här ugglevantarna vara alldeles perfekta åt dubbelmorfar? Han har ju en viss förkärlek för ugglor...

I dag har jag för övrigt varit ordentlig och faktiskt stängt arbetsdatorn redan kl. 15.30. Framsteg alltså, jämfört med igår.

Ni missade väl inte vår sockstickningsdrottning Niina Laitinen i TV i morse? Hon sa många kloka saker, bland annat att stickningen för en och det är ju riktigt sant. Vem har inte blivit helt uppslukad av sina maskor? Vidare sa hon att man lätt blir en garnhamstrare. Tänk så rätt hon har.
Till nybörjare gav hon tipset att börja lite försiktigt och inte stressa. Det räcker bra att sticka fyra varv så där i början. Det ni!

Själv önskar jag att jag ens skulle få pytte pyttelite fart på stickorna, men... det liksom inte vill sig...



Inga kommentarer: