lördag, juli 08, 2023

Konstiga igen

I morse vaknade jag ur min sköna sömn av att bisin mins telefon ringde. Det var entreprenören som ville berätta hur stressad han är. Morrr! Inte väcka lediga personer före halvnio en lördagsmorgon. Nej, absolut inte! Jag utfärdade grymma hotelser ifall detta händer igen!
Och jo, nej, bisin min kan inte ha sin telefon avstängd, för man vet aldrig vem som kan behöva honom då de är i nöd!

Igår var vi konstiga igen, bisin min och undertecknad. Vi var nämligen iväg till Bruket och såg på sommarens tredje konstutställning. Med på färden hade vi E och hon var inte det minsta konstig. Tvärtom E var ytterst klok och gjorde ett riktigt kap då hon hittade en Arabia Muminmugg till ett förmånligt pris.

Det är riktigt fina verk utställda på Stallvinden just nu, så passa på. Den här tredje utställningsomgången pågår ända till 2.8.

Johanna Excell, bosatt i Tyskland målar djur på en abstrakt bakgrund.

Luru Hirva älskar tranor och hennes fågeltavlor är fantastiska. Om jag skulle ha pengar och om jag skulle ha utrymme på väggen så skulle jag gärna ha någon av hennes trantavlor här. Men nu har jag till all tur varken det ena eller det andra och bra så!

Lurus man Masa Karhula gör skulpturer av ansikten och sen målar han tavlor av de här ansiktena.

Bobby Viaud, fransman bosatt i Belgien, gör helt fantastiska saker av läder. Han bildar tillsammans med Luru och Masa trion BLaM!

Galleriet där Kirsi Vahteras verk nu finns, var tomt i fredags mitt på dagen då vi var där. Vi såg hennes verk förra året i Stockfors i Pyttis. Hon är en mästersmed med vackra konstverk och smycken.

Att gå på utställning gör ju att man blir både törstig och på grund av värmen sugen på glass. Vi fortsatte österut från Bruket och hamnade på flygplatsen i Pyttis. Härligt att visa nya platser för E. Kaffe, Gul Jaffa, glass och berlinermunk innan vi begav oss iväg tillbaka till stan.

Där besökte vi Fortums showroom, som öppnade i fredags i stadens centrum. Intressant. De håller öppet nu under bostadsmässan vardagar kl. 12 - 16.

Sen blev det lite diskussioner hit och dit om vi skulle äta ute eller inte. Dessvärre hade vi tidsbrist, för vi skulle plocka upp äldsta sonen från jobbet. Bisin min ville dessvärre inte ut och äta och det på grund av bostadsmässan! Han tycker att man ska undvika stan nu när det är full rulle där samtidigt, som han är lite skeptisk till att det alls kommer en massa besökare hit.

På hemvägen kurvade vi ännu via en orkesterman, som satt utomhus och vilade sig då vi nästan körde förbi. Bisin min tvärnitade, körde in på gården och så fick E träffa en bekant. Hon blev definierad som K:s lillasyster! 
Orkestermannen frågade för övrigt om han får komma med dataproblem till oss. Äldsta sonen var genast på alerten och förhörde sig vänligt om vad det var för teknik, som strulade. Nej, nej, inte hade orkestermannen just nu några dataproblem, men för framtiden. Sen såg han på mej och frågade om jag var experten.
– Nej, jag är bara lärare, hickade jag till och hänvisade till äldsta sonen i baksätet. Sen kom jag på att det var ju väldans dumt att säga "bara", för det är nu inte så bara. Men jag vill inte befatta mej med hårdvaran utan endast mjukvaran, det vill säga programmen. Låt vara att jag hjälpt med en och annan skrivarinstallation, men inte öppnar jag locket på nån dator numera. För det finns det ju experter och en av dem satt i baksätet igår!

När vi äntligen kom hem, så var jag vrålhungrig. Lite osäker på vad bisin min skulle ha tillrett, så jag satte igång med min bravur, en stor gryta med risotto!
Lite köttfärs, för det fanns endast en liten rest i kylskåpet, och mycket grönsaker. Bisin min fixade salladen och lyxade till den med vindruvor. Riktigt bra arbetsfördelning och god snabbmat.


Bra saker idag:

  • E kom hit på förmiddagen med färskt rågbröd från Bra brö. Mums filibabba! Så glad att det där brödet lever vidare.
    Tack för brödet.

  • Mr J kom på kaffe och fick petit chouxer! Han gillade dem! Han visste till och med vad de var, för han hade fått såna på lunchstället igår, som efterrätt.

  • Hade sönerna här på varm smörgåslängd på eftermiddagen och så Lillan förstås. Och hon var precis överallt medan pappan var i bastun. Mamma stannade hemma och tog igen sig!

  • Hann sitta och sticka ikväll.
Och nu får ni tacka en trogen bloggläsare, för att ni alls fick ett inlägg idag. Hon hotade nämligen gå i strejk om hon inte får det dagliga blogginlägget. Och för allt i världen, så vill jag ju inte orsaka nån strejk inte.

Önskar er en skön söndag.



  

Inga kommentarer: