lördag, juli 01, 2023

På premiär

Kära vänner, igår blev ni igen utan blogginlägg. Jag beklagar, men jag hann helt enkelt inte. Det var så mycket som hände och så var det alldeles för hett för mej igår. En sån där konstig tryckande hetta igen. Ingen åska och inget regn ännu heller, trots att bisin min en längre tid nu har tröstat mej med att det blir nog svalare nästa vecka. Veckorna har kommit och gått, men ingen svalka i sikte.

Mitt på dagen igår var jag iväg till stan tillsammans med äldsta sonen. Och jo, det var helt fel tidpunkt, men han var lite trög att få igång på sin sista semesterdag. Och vet ni, jag var till den statliga monopolbutiken! Köpte hela två flaskor bubbel, den ena med alkohol och den andra utan. Gissa vilken av flaskorna, som var dyrare?

Sen iväg till mataffären och inhandla öl och blåa burkar. Det ska liksom firas idag! Och vet ni, jag kände mej nästan som en normal finne med en öllåda bland mjölk, bröd, frukt och pålägg i kundvagnen. Så där ser det ju ut i de flesta vagnar inför veckoslutet, åtminstone bland semesterfirarna.

När jag kom hem var jag svettig, trött och slut, så när bisin min började tjata om att jag igen hade strött ut saker på bordet och borde städa här och städa där, så då vet ni, då blev jag som en gnällig liten fyraåring. Jag klagade i högan sky i barnslig ton att jag kan inte göra nånting för det är så hett att jag dööööööööööör. Bisin min hajade till och tystnade på momangen och själv skämdes jag lite där jag satt på en stol och flämtade med iskallt vatten inom räckhåll. Till all tur hade han förstånd nog att byta samtalsämne. Det finns ju gränser för allting!

Men vet ni vad bisin min gjorde sen på eftermiddagen? Jo, han lagade endast en portion mat åt sig själv! Där ser ni den krassa verkligheten, ingen romantik här inte! Till sitt försvar sa han att det fanns endast en portion makaroner kvar i den där påbörjade påsen. Han brydde sig inte alls om att det fanns oöppnade makaronipåsar!

Igår kväll var jag på premiär på Lurens tillsammans med H. Vi såg på Aladdin och den underbara lampan. Det är en fin pjäs med duktiga amatörskådisar.

Fatima (Solveig Lindfors), Aladdins mamma har svimmat då Aladdin (Pontus Eriksson) har framkallat Anden (Kim Snygg).

Här är det slöjdans på gång och när sultanens dotter, prinsessan Bedrulbudur (Wilma Bäcklund) här i mitten, visar sig ute måste alla invånare vara inomhus. De får inte se henne, men förstås smygtittar Aladdin och blir blixtförälskad.

Det var fullsatt på Lurens vridläktare igår och vädret var perfekt, inte för varmt och inte för kallt och inga myggor!

Uppe på läktaren satt också regissören Ove Grundström! Alla Lurensfoton är tagna av H, mästerlig fotograf!
Vi kan varmt rekommendera årets pjäs på Lurens, så skynda på att beställa biljett. Och vill ni ha lite sällskap före eller efter föreställningen, till exempel guidning i stan eller bara träffas över en mugg te/kopp kaffe, hör av er. Jag bor inte långt från Lurens.

Efter föreställningen åkte vi iväg till stan på grillmat. Klockan halvelva i stan, så ser man inte många människor i rörelse, inte ens en fredag kväll. Vi såg enbart två flickor på moppe och sen kunderna i grillen. Där bland annat ett annat par också varit på Lurenspremiär.

I grillen förorsakade jag ägarinnan huvudbry, för jag hade beställt en hönshamburgare. När hon serverade tänkte hon ge H:s korvportion åt mej. Ägarinnan blev så förvirrad, för jag brukar vanligtvis äta pitapotatis där, grillens special liksom. Själv var jag så glad att jag vågade mej på något nytt. Det är inte bra att fastna i gamla vanor, eller hur? 

När vi återvände hem väntade yngsta sonen här med en överraskning:
Japanska bakelser från Momochi. Jag förstår inte riktigt var han hittar allting, men spännande är det. Innehållet var gott, men "skalet" var lite segt. Jordgubbsbakelsen var söt och fräsch. Den med choklad var riktigt mäktig. Kul att få prova på nya smaker.

Bra saker:
  • H är här!

  • Lurens!

  • Provade på nya smaker två gånger i går kväll.
Önskar er alla en riktigt fin lördag. Njuuuut!




Inga kommentarer: