fredag, juli 07, 2023

Lite spännande

Kära vänner, igår blev ni utan blogginlägg och det beror igen på tidsbrist. Jag liksom inte hinner sitta framför datorn då det sker så mycket trevligt i verkliga livet. Det enda jag gjorde på datorn igår var att skicka iväg två e-postmeddelanden. Så jag stängde datorn inom loppet av några minuter. Strongt gjort, eller hur? Det att jag överhuvudtaget var tvungen att öppna datorn beror på att jag hade uppgifterna jag behövde i den här maskinen.

Igår tillbringade jag en stor del av min tid i köket. Bisin min ska fortfarande ha sin fluffiga kaka och hur vi än försöker övertyga honom om att det nog är britatårta han är menar, så envisas han med ett nej, nej, det är inte alls den kakan. Hrmpf!

Igår gräddade jag alltså på försök petit chouxer. Men nej, nej, inte var det de här som bisin min menade. Och jo, jag vet att de ser konstiga ut, men jag har faktiskt ingen sån där spritsgrej. Jag hade en för länge, länge sen, en röd. Men så slutade jag laga småbröd och vips hivade bisin min iväg min spritspress.
– Du använder den ju aldrig, gnällde han.
Ibland i hemska stunder har jag lekt med tanken på att bege mej till grannbyn och inventera verktygsförrådet i hallen. Sen slänga iväg både det ena och det andra med hänvisande till samma skäl som bisin min gör för alla hushållsgrejer han hivar. Hittills har jag låtit bli, mest tack vare slöhet. Men också för att jag inte vill ranta till Motonet varje vecka efter nya verktyg, för jag är bombsäker på att så fort jag slänger ett verktyg, så behöver bisin min just ha precis samma verktyg, som jag slängt!

Bra saker:
  • Hade huset fullt av trevliga gäster igår kväll.

  • Lite spännande var det då jag delade petit chouxerna och fyllde dem med vispad grädde och jordgubbar. Tjohooo! De var alldeles perfekta inuti och jag hann fylla dem precis innan gästerna anlände.
    Tur att bisin min inte har hivat ballongvispeln också, för den behövs när man ska vispa ihop den här degen. I något recept, som jag lusläste stod det att man kan vispa med elvisp. Men jag tog inga risker utan gjorde, som jag gjort tidigare och använde min urgamla ballongvisp. Den är ju bra till att reda såser med också, men matlagning är inte riktigt min grej.
    Jag hann också baka en rabarbersmulpaj med havregryn. Nu har vi då skördat vår rabarber för i år och bra så.

  • Jag fick en fin gåva och ett härligt kort. Förutom "doftbuketten" och kakdekorationerna fick jag också en bit rökt fårost från Bayern. Det ni!

  • Och så fick jag precis det jag behöver: Handkrämer! Stort TACK för den fina gåvan!

  • Bisin min städade och fejade igår medan jag var i köket. Riktigt bra arbetsfördelning om ni frågar mej. Han trodde nog ett varv att jag gömde mej där i köket, mest för att jag liksom bakade fel kaka. Han ska fortfarande ha sin fluffiga.

  • Äldsta sonen var en bra assistent, som dukade på och av bordet, kokade kaffe, tömde diskmaskinen, bar ut en gungstol vi haft till låns, serverade kaffe och annan dricka...

  • En riktigt härlig myskväll i trevliga människors sällskap. Mera sådant, tack!

  • Hann få på diskmaskinen nu på morgonen och det är bra, för nu ska jag snart iväg ut på äventyr.
Ha en riktigt bra fredag!


Inga kommentarer: