onsdag, januari 24, 2024

Härliga onsdag

En sån fin dag det har varit. Så många fina möten, vänliga människor, värme, glädje och inspiration. Och så mycket jag hunnit med utan att känna mej det minsta stressad. Det enda minuset är isgatorna, som gör det svårt och farligt att röra sig. Nu vill jag ha barmark och det fort som sjutton. Jag vill inte att det regnar och fryser på och jag vill inte att all sand försvinner in i isen. Men det hjälper ju inte att gnälla, bara att bita i det sura äpplet och försöka se glad ut.

På tal om stress, snart kan jag börja känna av den. Som bisin min brukar konstatera: "Säg alltid nej när någon frågar om du kan göra nånting". Näää, varför skulle jag säga nej när det går lika bra att säga jo. Det är bara det att sen grötar saker och ting ihop sig och plötsligt blir det bråttom, för du ska fylla i blanketter, hitta på fyndiga och kortfattade marknadsföringstexter så du får hålla dina föreläsningar på distans. Och lägg till långa arbetsdagar, så vet du hur det är att vara pensionär! 😁

Nå, inget att göra åt eftersom jag är för dum för att säga nej. Och jo, jag är en riktigt jubelåsna ska jag säga. I morse då jag stod i duschen så skrålade jag Angie och det gick ännu bra. Men när jag rockade till You can't always get what you want, höll jag på att storkna. Man ska inte stå under duschen och gapa för full hals av hjärtans lust. Nej, för då får man en kallsup! Så vad ni än gör, sjung inte i duschen, i synnerhet inte Rolling Stones!

Bra saker idag:
  • Näst yngsta sonen ringde på morgonkvisten och frågade vad jag håller på med och om jag har tid. Förstås hade jag tid för honom och Lillan som kom hit och åt lunch. Nåja, Lillan åt förstås inte så mycket, för hon hade inte tid då hon skulle leka med alla, för henne nya leksaker.

  • Jag hann få på diskmaskinen och stadskläderna innan stickväninnan B var här.

  • Jag klarade mej helskinnad till hennes bil och sen stapplade vi iväg till stickcaféet och såg oss noga för och tog sikte på varendaste ett sandkorn, för att få lite fäste.

  • Jag bestämde mej för att nu får det vara nog och så stegade vi först in till sportaffären. Nu var det dags att investera i ett par gångstavar. Hups! De var slut.
    Men vet ni vad? Jo, jag fick så fin service att de fixade om ett par skidstavar till gångstavar och de här asfaltstossorna fick jag på köpet! Stort TACK till Sjöbloms för fin service. Det är ju detta som gör att jag vill handla lokalt istället för globalt.

  • Härligt att träffa alla trevliga damer på stickcaféet igen. Det är över en månad sen senast.


  • – Har du opp kassen, frågade stickväninnan V då hon anlände till vårt stickbord. 
    Och se så fina glas hon hade hittat åt mina barnbarn. Jag har ju alltid sagt det, stickare är vänliga och snälla. Det är just det man blir av att sticka, snäll. Ja, förutom då när man svär över stickningen, som krånglar.
    Stort, stort TACK för den fina gåvan.

  • Och stort TACK också till min chaufför, stickväninnan B. Utan henne skulle jag inte ha klarat stadsfärden!

  • Dagen avslutade jag med att delta i Sticka online med Lee. Så givande och intressant. Igenkänningsfaktorn bland likasinnade garnomaner är hög! Nästa vecka är det sista kurstillfället. Hur ska jag klara mej sen?

  • Hann få färdigt ett par benvärmare nu ikväll. Undrar vilket projekt jag ska fortsätta med efter detta? Någonting halvfärdigt? Eller ett helt nytt?
Önskar er en riktigt fin torsdag.

2 kommentarer:

Inge Ekholm blogg sa...

Just där köpte jag också mina gångstavar = Nordic Walking käppar. Så de har fått flyga flygplan redan en gång.

Inge sa...

Superbra med flygande stavar. Det kan bli en ny innesport!