lördag, januari 13, 2024

Liten investering

Idag är det tjugondag Knut och då ska julen köras ut. Här hos oss sitter ännu tomten i fönstret och den röda duken är kvar på bordet. Pepparkakshuset är intakt och det finns en hel del julgodis kvar att smaska på. Vi har verkligen inte julpyntat i vårt hus. Förra året lät jag bisin min bestämma och då blev det inget pynt, inga ljusslingor, ja, ingenting nästan. Rätt mörkt har det varit här i huset bortsett då från de små ljusslingorna, som går på batteri och som jag tog fram.
– Nu har vi sparat mycket ström, sa bisin min och myste.
Nå, snart är det jul igen och i år är det väl min tur att bestämma, inte sant?

Nå, eftersom vi nu hade sparat så mycket på elpriset, så kunde jag ju investera igår! Och det gjorde jag minsann, en liten investering.

Några förmånliga garnnystan fick följa med mej hem från Tokmanni. Och eftersom herr Tokmanni varit så snäll att han kört ut en massa förmånliga Smartstore lådor, så köpte jag förstås en för en billig peng. Och det var ju bra, för nu fick de här garnen genast en egen låda. Alla nystan utom det där Geishanystanet överst, kostade tre euro. För Geisha-nystanet fick jag ge hela fem euro!

Sen satsade jag riktigt rejält och köpte en Muminmugg! Ni kanske inser varför? Självklart måste jag ha den fastän det är fel bokstav för mej. Nu blev jag lite fundersam, hur månne I-muggen ser ut?

En sån här liten kavel för utkavling direkt på plåten har jag saknat, men nu är det fixat. Jag köpte ännu en förpackning med täcke och dyna, för det kan vara bra att ha en extra uppsättning. Dessutom investerade jag i ett nytt sängöverkast eller heter det sängtäcke? Hur nödvändigt det nu sen är vet jag inte, men vårt förra är, ja, bortom räddning!

Och nu ett gott råd från en råddare: Vad du än gör, så luta dig inte över ett korsord för att se om det står TÅR eller TÄR när du har en smörgås med tomat på i handen!!!! Tro mej, du vill inte ha tomaten i korsordet för då syns det inte alls vad där står skrivet.

Bra saker idag:
  • Jag steg upp 07:57

  • Jag kom till ett beslut och rev upp den där misslyckade benvärmsstickningen.

  • Jag öppnade äntligen min Geishabox.

    Nu skulle det bara vara att sätta igång och sticka!


    Det följde med ett trevligt kort.

    Och två trevliga banderoller. Smart, för det är inte alltid man vill ge bort själva garnbanderollen och själv bli utan och sen fundera att vad sjutton är nu det här för garn.

    Det som gjorde att jag öppnade boxen var själva godiset, bäst före datumet går snart ut så det är bäst att äta upp karamellerna medan de ännu är goda. Karamellerna finns nu i godisskålen, så de kommer att försvinna fortare än kvickt.
Ha en riktigt fin söndag!



Inga kommentarer: