torsdag, januari 11, 2024

Riva eller fotsätta?

Kvällen är här efter en solig dag med bitande kylig nordanvind. En vind, som gjorde att snön yrde och jag på hemvägen från jobbet tog det säkra före det osäkra och körde en längre väg. Den kortare vägen har öppna fält och där samlades snön i drivor, så att det fanns endast en körfil att tillgå när jag åkte iväg till jobbet.

Dagens stora fråga är: Riva eller fortsätta på detta projekt?

Det här projektet lade jag upp på trettondagen, alltså i lördags, efter att ha hittat garnet Kuvio av märket House i mitt "lilla" garnlager. Jag gillar garnet och färgen, men det här ser alldeles för brett ut. Tanken var att göra såna där "skruttor", som jag hade på skaftet till de där restgarnssockorna jag stickade förra året. Men nu är jag plötsligt mycket osäker. Stickor 4½ verkar bli för stort, löst och sladdrigt. Men jag har ju inte ens hunnit sticka en skrutta ännu, så borde jag göra det först innan jag river upp? Hmmm...

Bra saker idag:
  • Vaknade 20 minuter före väckarklockan!
    Och ja, jag hade ställt in väckarklockan, för jag hade beställt varmvatten för en morgondusch!

  • Bisin min var så snäll att han eldade, så jag fick varmvatten och kunde duscha i morse. Det där med vedeldning och spara el kan vara lite utmanande ibland.

  • Har idag varit iväg på jobb till den bästa av byar i norra grannkommunen. Härligt att vara där igen.

  • Äldsta sonen bjöd på pizza ur frysen till middag.

  • Jag har klarat av veckans sista arbetsdag! Tjohooo!
Önskar er en riktigt skön fredag.


Inga kommentarer: