lördag, januari 06, 2024

Persikofärgade benvärmare

Igår blev jag färdig med en stickning. Kändes skönt fastän jag är mycket osäker på om det här överhuvudtaget fungerar.

Modell: Benvärmare, säärystimet
Start: 01.01.2024
Färdig: 05.01.2024
Garn: Socki från Adlibris
Åtgång: 68 g
Stickor: 4 och 4½

Roliga att sticka och trevligt strukturmönster, men...
... jag undrar om de är för smala? Sprundet är där för att man ska få benvärmaren över skridskon, men...

Socki från Adlibris är en ny garnbekantskap för mej. Fungerade okej, men garnet är gjort i Turkiet, så kanske bäst att hålla sig till de inhemska sorterna?

Ivrigt har jag nu på eftermiddagen startat upp nya benvärmare. Den första blev på tok för stor och den här som kom på stickorna nu ikväll vet jag inte riktigt med heller. Tycker att den också ser stor ut, men om man har den utanpå ett par byxor, så hur blir det då? Fortfarande för stort? Hur åtsmitande ska det vara? Kanske bäst att riva upp och pröva med klenare stickor? Hmmm... måste sova på saken...
Om jag fortsätter så här, kommer jag snart att kunna dela ut benvärmare till höger och vänster. Vänta bara...

Förresten, ni har väl inte missat att nästa vecka börjar vi sticka med Lee online? Ska bli riktigt, riktigt trevligt. Hoppas att jag lär mej en massa knep och nyttiga grejer.
Det bästa med online är ju att man får sitta hemma och ändå lära sig och får sticka tillsammans utan att behöva bege sig iväg i en kall insnöad bil.

Bra saker idag:
  • Vaknade halvfem i morse och var genast på hugget, skulle alltså ha velat stiga upp och börja sticka. Till all tur tog förnuftet över och jag sov sen ända till klockan nio. Riktiga pensionärstider alltså. Eller nåja, en del pensionärer stiger faktiskt upp klockan sex, så...

  • Mitt på dagen knackade det på dörren och där stod yngsta sonen. Han tog mej med till stan på lunch. Skönt, så slapp jag äta rester!

  • Och han hjälpte mej snällt och tålmodigt att handla. Det är över en vecka sedan jag senast har varit i mataffären, så det var ju minsann på tiden.

  • Och idag har vi kalasat på årets första fastlagsbulle! Mums!
Önskar er en riktigt fin söndag!




Inga kommentarer: