tisdag, januari 23, 2024

Nyordning på databordet

Huhu, huh, hör ni. Idag har det varit full fart på ända sen jag steg upp halvåtta i morse energisk som sjutton. Och jag hann få databordet tomt innan jag körde iväg till jobbet i västra grannstaden.

Nu är det faktiskt skrämmande tomt här på databordet. Jag har fått stränga order att det så ska förbli i framtiden också. Hmmm... få se nu hur länge den här nyordningen sitter i. Här är redan många saker, som inte är riktigt så som jag skulle vilja ha det. Men det ordnar sig med tiden. Som ni ser är det fortfarande ett sladdtrassel. Till den där lilla fyrkantiga lådan bredvid min bärbara, kopplas skärmen, tangentbordet, musen och den där yttre hårddisken, som står där längst bak. Dit kopierade jag allting från bordsdatorn på förmiddagen och nu på kvällen kopierade jag över det till min bärbara dator medan jag drack mitt kvällskakao. Jag har också hunnit ladda ner och installera diverse program, som jag både vill ha och som jag behöver. Nu kommer det förstås att ta en liten tid innan jag har allt så som jag vill ha det i datorn. Hoppas att jag inte behöver byta dator på jättelänge nu sen.

Vi hade långa överläggningar med äldsta sonen om jag borde använda OneDrive istället. Men jag vägrar. Jag vill inte att Microsoft ska snoka bland mina filer i molnet. Sonen tycker förstås att jag är försoffad och gammalmodig. Må så vara, men nu just håller jag mej helst stadigt på jorden istället för att sväva bland molnen.

Redan i morgon kväll kan den här nyordningen få sig en ordentlig utmaning, för hur ska jag synas när jag ska sticka tillsammans med Lee? Jag har ingen kamera här i storskärmen. Måste jag skaffa en?

Ikväll bjuder jag på två fina killar från Liljendal och deras härliga vintervideo.

Och eftersom ni blev utan kvällsmusik igår får ni här en låt till.

Bra saker idag:
  • Äldsta sonen sandade, så jag kunde ta mig helskinnad till min plåtlåda då jag skulle iväg till jobbet.

  • Fick en bra parkeringsplats utanför jobbet i västra grannstaden och kunde ta mej in till byggnaden utan att bryta armar eller ben!

  • Äldsta sonen hade kopplat allting medan jag var på jobbet.

  • Han har också putsat mitt tangentbord. Tack för det!

  • Hade riktigt trevligt på jobbet fastän jag inte hann sticka!
Önskar er alla en fin onsdag.


2 kommentarer:

Inge Ekholm blogg sa...

Vad fina Liljendal-killar !

Anonym sa...

Ja, dom är fina! Och skickliga.