söndag, augusti 11, 2019

Äntligen på terrassen

Igår vet ni, då satt jag äntligen ute på terrassen i härligt sällskap. I det smala glaset bubblade det glatt. Lika glatt som pratsorlet. Hur många glas jag drack? Tja, efter tredje glaset tappade jag räkningen!

Till bubblet passade det utmärkt med en halloneclairtårta. Mums! 

Vädret var dessutom alldeles perfekt igår för en skön eftermiddag utomhus. Stort TACK för bubbelfesten.

Medan jag förlustade mej förbarmade sig dubbelmorfar och äldsta sonen över min lillasyster, besökte henne och fixade fortsättning på Internetkontakten. Därefter rusade de in i lilla matbutiken, köpte glass och begav sig iväg söderut till dubbelmorfars storasyster.

Lördagskvällen avslutade dubbelmorfar och undertecknad hos min hulda moder med ett glas gul Jaffa! Dock inte sådan som Ragnar pimplar. Nej, den här var alldeles naturell och outblandad!
Eftersom vår stora TV nu har sagt upp kontraktet, så snarkade dubbelmorfar redan klockan 22 igår och själv lade jag mej före klockan 22.30! Jag läste dock slutet på en bok ända till klockan 00.30, sååå...
När jag smällde fast pärmarna konstaterade jag att, njaaa, det var nog ingen vidare bra bok trots allt. Minstingen som var här på snabbvisit i morse, suckade djupt när jag berättade om den dåliga boken.
- Du är tokig, konstaterade han. (Ja, ja av barn och fyllerister får man höra sanningen, heter det ju!)
- Inte hade du behövt läsa den till slut om den var dålig, fortsatte han.
- Nä, förstås inte, men....
- Ja, vad då men?
Okej, i det här läget blev jag svarslös. Det enda som boken har varit bra för är just att den har varit lätt att lägga ifrån sig om kvällarna. Och så har den ändå lyckats skingra tankarna på något sätt innan jag somnat. Och bra så.
I kväll lägger jag mej med Minette Walters!

Igår fick jag en stickad disktrasa färdig, likaså har jag fått en färdig idag. Nu skulle jag redan vilja börja på nästa, men jag måste kanske göra någonting nyttigt ännu så här på söndagskvällen... Hmmm... eller så struntar jag bara och stressar på med allt ogjort i morgon istället!

Önskar er alla en riktigt bra start på den nya veckan!

Inga kommentarer: