fredag, augusti 16, 2019

Nattlig aktivitet

I natt gick det livat till här hos oss! 
Dubbelmorfar fick ju för sig att han skulle koka saft mitt i natten. Och se, det gjorde han. Inget illa i det, men som vanligt lyssnade han inte alls på mej då jag från datarummet hojtade att han skulle se till att han hade flaskorna färdigt diskade och varma först. Nå, hur skulle han nu behöva göra sånt? Han hade ju nog flaskor nere i källaren. Det var bara att gå efter...

Jo, han hade en del plastflaskor och då går det så här när man häller i kokhet saft. Ack ja, mycket förvridet. Hoppas att flaskorna håller för trycket och inte exploderar i källaren. Då blir det rött överallt och ett himla städande. Till all tur har jag åtminstone inget garn där!

I morse vaknade jag till den brutala verkligheten. Dubbelmorfar hade varit i köket!
Men lugn, bara lugn, han tog hand om disken alldeles själv. Tack för det!
Och ursäkta nu att jag visar foton från den osminkade verkligheten!

Om saften är god? Tja, jag vet inte, för jag hann aldrig smaka på den innan den försvann till källaren.

Idag har dubbelmorfar rivit upp armarna då han plockade de sista krusbären. Nu skulle M borde komma hit omgående med sin läkarväska!

Nu just tar dubbelmorfar hand om middagsdisken. Någonting jag borde göra för att fördelningen skulle vara någorlunda rättvis. Men jag har bråttom att få det här inlägget gjort innan vi åker norrut igen på en liten grej. Dubbelmorfar åker antagligen iväg till sin svärmor och fortsätter med bärplockandet.

Och ikväll, ja ikväll ska jag minsann sticka och så ska jag lägga mej tidigt, så jag blir tidigt färdig med allt datoriserande i morgon.
Önskar er alla en riktigt skön fredagskväll!

Inga kommentarer: