torsdag, augusti 15, 2019

Kladdigt värre

Oj, vet ni, så härligt idag att i datasalen i västra grannstaden träffa på alla trevliga människor. En hel del kursdeltagare från tidigare och en del helt nya. Med spänd förväntan och mycket glädje ser jag framemot att starta kurserna i september. Fyra av kurserna är redan fullbokade! Ja, och då var det första anmälningsdagen idag, så... ja, det ser helt enkelt bra ut.

Efter utfört jobb och avlagd rapport på kansliet på Mannerheimgatan var det dags att besöka barnbarnen. M väntade otåligt och hann redan ringa till dubbelmorfar och fråga efter oss medan jag var inne på kansliet där jag förstås fastnade med munnen. Måste ju bara höra hur kollegerna haft det under sommaren och så gav jag lite datastöd av bara farten.

Vilken glädje när vi anlände. M hade redan flera gånger stått i fönstret och tittat ut. Sedan blev det fart på leken och pratet. M håller låda med sådan fart att det gäller verkligen att spänna öronen och lyssna ordentligt, för annars tappar man bort sig. Hon har också ett fenomenalt minne, så hon kollade dubbelmorfars ben, som har rivsår.
- Det var när moffen plockade blåbär, förklarade M. Och jo, det var det ju och det är redan ett tag sedan dess. Men hon mindes. Och eftersom det var "pippi" (gjorde ont alltså), så var ju M tvungen att ta sin läkarväska och göra ingående undersökningar. Så det gällde för dubbelmorfar att gapa och böja sig ner så hon fick undersöka öronen. Hjärta och lungor kollades också. Till all tur behövde han inte få någon spruta idag!

M hade hunnit baka på förmiddagen, så vi bjöds på...
... kladdkaka och glass. Mumsfilibabba! Tack!
M:s mamma sade att dottern mest hade ätit smet och det var tur att det alls blev någon kaka! Men vi tror nog att hon överdrev lite, för hur skulle nu M ha gjort så?!

Och jodå, jag höll förstås lilla A i famnen och gullade med henne också. Så fint att se hur hon följer med allt vad storasyster gör och hur glad lilla A blir av att ha sin syster i närheten.

Kvällen tillbringade vi hos min hulda moder. Jag lade upp maskor för en ny disktrasestickning. Orkade inte med något annat mera krävande nu ikväll. Jag misstänker att dubbelmorfar har stulit lite av min energi, för vet ni vad han gör just nu? Jo, han kokar rödvinbärssaft av de bär han plockade hos svärmor ikväll. Själv längtar jag till sängen. Höll redan på att somna när vi var hos min mamma... Gäääsp!

Inga kommentarer: