tisdag, augusti 03, 2021

Sent i säng...

 ...och tidigt upp, så blev det för mej idag. Jag var uppe redan före klockan sex i morse. Och det var riktigt bra, för jag fick allt datorjobb färdigt före klockan 12.


Beklagar att ni blev utan blogginlägg igår, men det beror på att måndagskvällen var vi tillsammans med våra vänner och det blev sent. Det var mörkt och mitt i natten innan vi kom hem. Stort tack till värdparet, som stod ut med oss så länge. Tänk hur mycket det finns att prata om! Vi kom liksom aldrig loss, för så skulle det ännu dryftas någonting. Ett givet samtalsämne var förstås coronan, vad annat? De andra gissade hur många nya smittade, som skulle rapporteras idag. Själv orkar jag vare sig hålla reda på de där siffrorna eller följa med dem. Hur som helst så har dubbelmorfar slagit sig för bröstet och tjatat om hur skicklig han är, som gissade på 700 nya fall. Dagens saldo visar på 692. Nu tycker han förstås att han var jätteduktig!

Igår var jag igen på konstutställning, kan ni tänka. Den här gången inte längre bort än till stan och ensam. Utställningen pågår i Almska Gården ända till 22 augusti. Öppet ti - fre kl. 11 - 18.

I övre våningen hittas:

Abstrakta akrylmålningar av Outi Mietala.

Färgstarka akrylmålningar av Outi Turtiainen. Jag gillar det orangea som kontrast till det svarta.

Keramikhare av Sinikka Ustinov-Jones. Visst är det naturtroget?
Föraningar och aningar har den kvinnliga konstnärstrion, från Träskända, valt att kalla sin gemensamma utställning.

I nedre våningen i ett litet rum samsas två kvinnliga lokala förmågor.
Aila Latto gör keramikarbeten. Hennes små harar är jätteomtyckta.

Jaana Vanne målar akvareller, mest med fågelmotiv, men här en panter.

Hon gör också fina arbeten av glaspärlor, som hon fyndar på loppisar, oftast från gamla lampskärmar.

Intressant och givande utställning med mycket att se på och uppleva.

Nu får ni ha en fortsatt skön tisdag medan jag ska försöka dra mej bort från datorn och göra någonting skapande istället! Få se vilken tid jag kroknar i kväll! Jag är nog för gammal för nattsudd, eller vad tror ni?






Inga kommentarer: