onsdag, augusti 11, 2021

Större och mindre plan

Igår blev ni utan blogginlägg, jag beklagar. Det var dubbelmorfars fel. Han drog iväg med mej österut och jag kunde inte säga nej, fastän jag borde ha gjort helt andra saker. Men när vi nu en gång stigit upp från den sköna soffan så... Ja, det gäller liksom att passa på så länge dubbelmorfar är på hugget. Nog för att vi har flängt en hel del under den senaste veckan.

Det där med flygplan är något visst, drömmen om att fritt få sväva i luften. Rätt nära oss finns Pyttis flygplats och dit var vi på besök i torsdags.


De som flyger de här lite större planen är oftast karlar äldre än dubbelmorfar. De verkar vara som en liten familj, för alla  känner alla. Det är en hel del skruvande, för planen måste vara i skick. 
Ett grönt amfibieplan hade tappat en del av flygplanskroppen någonstans i egentliga Finland. Så om ni är ute i skogen där någonstans och hittar en grön flygplansdel, snälla, hämta den till Pyttis flygplats. Då blir ägaren riktigt glad.

Igår tog dubbelmorfar mej till lilla flygplatsen i Bruket.
Där står man själv på marken och flyger med betydligt mindre plan. Också här verkar det vara en "gubbhobby". Endera har de yngre inte råd eller tid. Eller, ve och fasa, de tycker att det räcker med en flygsimulator på spelkonsolen.
Tyvärr flög ingen igår, för de hade så bråttom att förbereda inför veckoslutet.

Nu önskar jag er alla en riktigt skön onsdagskväll.
Jag tror att jag ska virka lite, känner mig lite matt idag, så matt att jag absolut inte kan städa!


Inga kommentarer: