lördag, juni 11, 2022

Sommartorg och kalas

Sch, bisin min har slocknat på soffan. Han, den stackaren, är helt medtagen. Det har varit en hård dag med väckning redan klockan sex, avfärd klockan sju och så iväg till färjfästet i Tirmo. Där hade förstås färjan lagt ut fem minuter tidigare. Men det gjorde inget, för den kom snabbt tillbaka och vi var framme i god tid ändå.

I god tid var också de här hugade fiskköparna, som köade redan före klockan nio. De fick snällt vänta tills luckan är nedtagen och boden har öppnat. Fisk och trädgårdssaker, som blommor, plantor och örter hade god åtgång, liksom potatis.

Vi hade hela 29 besökare vid "vår" boda och det var riktigt, riktigt härligt att träffa alla sommarglada människor. Om ni missade oss idag, så nästa lördag är vi på Pellinge sommartorg igen.

Från Pellinge hastade vi iväg till västra grannstaden och M:s femårskalas. Hon bjöd på:
Laxsmörgåstårta,

en fin och god födelsedagstårta. Ifall ni inte vet vem den där figuren är, så kan jag berätta att det är Ladybug, en flickhjälte med superkrafter, som finns som animerad serie. Ladybug är gjord av sockermassa och den mumsade födelsedagsbarnet glatt på.

Och så bjöds vi ännu på hemlagad rabarberkaka med vaniljsås. När tror ni att man börjar tröttna på rabarbern?

Hemma var vi sedan vid 16.30-tiden, så ni förstår att bisin min är medtagen!

Bra saker idag:
  • Att få jobba på sommartorget tillsammans med min fina kollega och träffa alla människor.

  • Att få träffa en av mina bloggläsare livs levande! Härligt att få ett ansikte på en av mina läsare. Tack för att du gav dig till känna!

  • Att bisin hjälpte till med kånkande och luckorna framför bodan. Att han ställde upp för mej/oss.

  • Att han envisades med att ta med två trästolar att sitta på. Det räddade vår dag.

  • Att jag kunde understöda den lokala marthaföreningen genom att köpa lotter.
    Och på två av lotterna vann jag precis det jag behöver! Eller nåja, bisin min påstår förstås att jag inte behöver godiset. Men strunt nu i det!
    Handhandduken är fin och den behöver jag minsann, då våra övriga börjar vara lite tunna och inte mycket att torka händerna på längre. Kanske jag borde börja virka eller sticka handdukar? Vad tror ni?

  • Att få träffa alla goa människor på kalaset och alla tre barnbarn på en gång.

  • Att M uppskattade mitt paketerande igår kväll och att hon också gillade de mjuka paketen!
Igår kväll blev det av förklarliga skäl inget virkat på dopklänningen. Vet inte om jag vågar virka på den ikväll heller, för jag är rätt trött efter endast några timmars sömn i natt och det innebär att det lätt blir fel då. Kanske bäst att vänta tills i morgon och då ägna åtminstone halva söndagen åt inget annat än virkande.

Nu får ni ha en riktigt skön fortsättning på den här sommarfagra lördagskvällen.


Inga kommentarer: