måndag, augusti 15, 2022

Efter åtta års väntan

Milda makaroner så jag har sovit gott! I morse vaknade jag visserligen strax efter klockan sex, tassade runt ett varv och tänkte att näe, så här tidigt orkar jag inte stiga upp. Jag kröp ner tillbaka under lakanet och trodde att jag skulle vakna när äldsta sonen åker iväg till jobbet strax efter klockan halvåtta. Men hej vad jag bedrog mej. När jag såg på klockan efter att enligt mej själv ha blundat endast en liten stund, så hade den hunnit bli nästan tio!!!!

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge sägs det. Idag på eftermiddagen lät det biip-biip-biip-biip på vår gårdsplan då postens bil backade mot vår ingång. Och äntligen, äntligen fick jag ett riktigt frysskåp efter åtta års väntan!

Här har det alltså varit rena rama julafton idag. Tyvärr tog bisin min tomatkniven för att skära upp packningen. Morrr! Nu kommer jag att ha en ovass kniv.
– Vad då, frågade han helt förvånat.
– Den här är ju vass och bra.
Nåjo, den var vass ännu idag före han använde den.

Helt perfekt för vårt lilla hushåll. Tänk, nu kan jag fylla den med bär, rotsaker, bakverk och glass i stora lass! Oj, oj, oj! MEN för det första ska handtaget flyttas och vete sjutton hur länge det räcker innan bisin min klarar av det! Jag försökte kolla på det där papiret, som visade hur man skulle göra, men det enda jag begrep var att det behövs en torx skruvmejsel. Och vet ni, redan den tekniska kunskapen räcker för mej. Så glad att jag kan lita på bisin mins kunskaper i såna här fall.
För det andra påstår han att det måste gå nån dag först så vi vet att det säkert fungerar. Hmmm, jag undrar allt jag.

Kolla så smarta lådor med handtag i båda sidorna!

Och pricken över i:et, kylklampar färdigt i dörren!

Förlåt min lite barnsliga iver och glädje, men det är faktiskt första gången i hela mitt liv, och jag är faktiskt 60+, som jag har ett splitternytt frysskåp. De övriga som jag/vi har haft har alltid varit använda skåp och små, som nån bekant eller vän har velat bli av med. Så visst var det på tiden att jag nu fick ett nytt, inte sant?

Bra saker idag:
  • Frysskåpet!!!!

  • När man stiger upp sent, så kan man kombinera frukosten med lunchen, äta brunch och alltså galant hoppa över en måltid.

  • Vi fick en god rökt lax idag och kunde ha en riktig gourmetmiddag. Tack för den rökta fisken!

  • Jag lyckades eller nåja, snarare hann lösa Storkrysset i Allers nr 33.

  • Fick äntligen svar på en e-post, som jag skickade redan i juni! Hur var det nu med snigelpost kontra elektronisk dito?
Önskar er en fin tisdag!



  

Inga kommentarer: