lördag, augusti 27, 2022

Tredje gången

Kära nån, ikväll har jag varit till huvudstan för tredje gången den här veckan. Huh huh!
– Tänk att jag ändå i den här åldern kan köra i centrum, konstaterade bisin min nöjt, när vi släppt av passagerarna som skulle till Albertsgatan och började kryssa oss ut från stadin.

Bisin min hade tänkt köra via stranden, men det var så mycket människor och bilar i rörelse där nere, så han körde i lugna diplomatkvarter ut till Olympiaterminalen 
istället och sen iväg via Skatudden österut.

Och plötsligt fick jag syn på J.L. Runeberg, som just anlöpte kajen. Så nu vet vi var båten lägger till i huvudstan. Här i förgrunden ser ni de där elsparkcyklarna, som ställer till med mycket elände och kroppsskador. Huuu!

Uspenskijkatedralens spiror är förgyllda med bladguld och de lyste så vackert i solen. Tyvärr fick jag inte fram det där lystret med ett snabbt mobilfoto från en bil i rörelse! Det var fullt av människor där ute i backen. De satt och njöt av den fina augustikvällen.

Sen började det, som är typiskt för bisin min. Vi skulle alltså äta på hemvägen. Jag tittade på klockan och sa att allting nog är stängt. Påminde honom om att det är forneldarnas natt och lördag kväll. Tror ni att han hörde på mej? Nej, förstås inte.
Så han körde iväg ner till Emsalö brofäste och Gulfkiosken. Klockan var 20.45, serveringen var slut, men vi kunde få de två smörgåsar som fanns kvar.
Nej, det ville bisin min inte ha, så vi fortsatte ner till Hamars Seo.

Milda makaroner, där var det smockfullt, massor av bilar och trångt som sjutton. Smått nostalgiskt mindes vi hur det var om midsommaren nere vid Ringborg!
Bisin min körde vidare på bakvägar, bland annat förbi dotterdöttrarnas dagis och småningom hade han kryssat fram till Ågatan. Men alla ställen tyckte han att det var för mycket människor för att vi skulle ha stannat och ätit. Jag som vanligtvis rör mig dagtid ute på matställena vet ju inte alls vart man ska gå en lördagskväll i västra grannstaden. För mig skulle en sallad på en pizzeria ha räckt riktigt bra. Men bisin min vägrar besöka såna etablissemang, så...

Efter lite snurrande kom han på den briljanta idén att vi kan äta en hamburgare på torget. Jag gruffade lite, för jag ville inte klotta ner min sprillans nya blus, som jag hade satt på mej dagen till ära. Men jag insåg ju att jag inte skulle få bisin min med till ett enda mysigt litet matställe, så nåja då. MEN där var två brandbilar på platsen, den ena med blå blinkarna på, så dit ville inte bisin min tränga sig på.

Nästa anhalt blev ABC i Gammelby. Bisin min stannade ute och pratade med en gammal skolkompis, som satt där på bänken med två andra karlar, medan jag rusade till toan. När jag kom ut, så konstaterade bisin min att köket hade stängt klockan 20 och nu fanns det endast Hesburger portioner till salu. Och dem tänkte han förstås inte äta.
– Men du kanske vill ha en korg med Wings?
– Nej, tack.
Snabbt ut igen och så iväg hem och här sitter jag nu! Och är egentligen inte ens hungrig längre...

Bra saker idag:
  • Sov så gott i natt att jag i morse när jag vaknade inte visste vad det var för dag!

  • Fick på en maskin tvätt, som äldsta sonen snällt hängde.

  • Var ensam hemma mitt på dagen och fick äntligen ärmarna färdigt stickade. Nu ska de förenas med fram- och bakstyckena. Få se hur det slutar.
Önskar er en riktigt skön söndag.


2 kommentarer:

Inge Ekholm blogg sa...

Mycket lyckade foton, också från bil i rörelse, tummen uppe.

Inge sa...

Tack. Det är alltid fart på tillsammans med bisin min. Pensionärer har alltid bråttom!