fredag, augusti 05, 2022

Kvällsnöjen

 – Kom nu me ti stan, bad bisin min riktigt snällt igår kväll.
– Nä, sii nu jag har flåtåt hår o e så skiti. Han bönade och bad medan jag satt och småsvor över ett sockprojekt, som jag mest av allt hade lust att slänga. Mitt svar var nä, nä och nä igen.

– Men om jag bjuder på mat?
– Skojar du eller menar du allvar?
– Jo, vi far på mat.
Aha, det där ändrade ju bums på saken, för jag hade inget ätit sen lunchen mitt på dagen och senare ett litet mellanmål på eftermiddagen.
– Okej, jag kommer, sa jag till bisin mins stora glädje. Tre och en halv minut senare satt jag i bilen. Det ni!

Bisin min uträttade sitt ärende i R-kiosken och sen styrde han söderut.

Jag valde en Cheddarburgare och bisin min korvpotatis, liten portion, som ändå var stor, alldeles för stor för att han skulle orka äta upp allting. Det var riktigt gott där nere i Valkom grillen.
Som ni ser, så är jag inspirerad av Ragnar och dricker gul Jaffa. Jag misstänker dock att den jaffan Ragnar pimplar i sig har promiller!
Och gissa vem, som betalade kalaset? Nå, jo jag förstås. Bisin min hade glömt sin plånbok i plåtlådan! 

Det var riktigt fint att avsluta dagen så här och att vara iväg till ett ställe, som vi inte brukar besöka. Alltså jag har varit där en gång tidigare på pizza med äldsta sonen och H, men bisin min har aldrig ätit där tidigare. Med den här takten, så har vi snart understött de flesta etablissemang i stan.

Bra saker idag:
  • Fick undanröjt lite stickgrejer från matbordet. Tyvärr så skulle jag genast ha behövt en av de där grejerna. Så är det alltid då man försöker städa lite. Med stark betoning på lite.

  • Lyckades bli klar med ett envist och tradigt litet sockprojekt. Nu återstår endast att fästa garnändarna.

  • Och det bästa av allt: För en stund sedan ringde en dam från tidsbeställningen. Jippii! Jag har tid till fjärde sprutan i onsdag. Nu gäller det att ligga lågt och inte alls träffa människor, så jag inte blir nedsmittad innan dess. Fast hur nu det ska gå till vet jag inte, men håll tummarna för mej!
    Så skönt att inte längre behöva ha telefonen fastklistrad vid sig! 

  • Ikväll ska jag iväg på sommarfest till grannstaden i väst. Eller nåja, stad och stad, vi ska nog vara ute på landet. Kul. Jag tror till och med att jag har lämpliga kläder! Ni vet, kvinnans eviga dilemma, det saknas kläder som passar! Och ja, dit for redan det där om att inte träffa människor!
Önskar er en riktigt trevlig fredagskväll.

Inga kommentarer: