söndag, augusti 07, 2022

Ljuvliga sommarkvällar

Visst har vi haft många ljuvliga sommarkvällar i år? Bortsett nu då från ikväll då det känns lite ruggigt utomhus med 13 grader.

I fredags var jag ju iväg på sommarfest, närmare bestämt till Renum. Det var så skönt att sitta där i kvällssolens sken under den stora eken i den lummiga trädgården. Umgås, idea och skratta samt dricka alkoholfritt gott bubbel.

Vi serverades goda pajer; skinkpaj och fetaost-spenatpaj från Café Favorit. Mums! Som måltidsdryck husvärdens nykokta röda vinbärssaft. Gott och läskande.

Till efterrätt en supergod blåbärskaka, som värdinnans mamma hade bakat. Mums! Hoppas på att snart få receptet.

Ajjo, ursäkta nu att det blev matbilder igen. Bisin min säger att ingen orkar se på sånt om man inte då skriver matblogg. Och det gör jag ju inte, så han tycker att jag borde fota regnbågen, moln, djur, fåglar...
Men visst är det så att här ska det vara garn och stickningar eller virkningar, alternativt spännande små utflykter, eller hur?

Söndagen har gått alldeles för fort, så fort att jag inte ens har hunnit sticka. Och det är illa, för min ursprungliga plan var att sitta ute hela dagen och göra just det, sticka. Jag rev faktiskt upp mitt sockbörjan från igår och började på nytt med stickor nr 3½. Det liksom passar mitt handlag bättre.

Bra saker idag:
  • Bisin min lagade mycket motvilligt mat åt oss idag. Skönt för mej, men han knorrade minsann och tyckte att han nu har fått hålla på i köket hela tiden. Jag svarade att eftersom han är pensionär, så har han mera tid. Oj, vad han då blängde på mej och protesterade i högan sky:
    – Men du är ju ledig.
    – Just det och då måste jag ju ta igen mej.
    Till det skakade han förtvivlat på huvudet och suckade djupt.

    Till saken hör att han faktiskt har varit extra duktig i köket och kokat blåbärssylt. Riktigt vad man skall göra med all den här sylten vet jag inte. Kokar ni blåbärssylt? Och till vad använder ni den då?
    Jag vet att vi hade blåbärssylt hemma när jag var liten, men jag minns inte till vad den serverades annat än plättar. Något som bisin min lovat steka i morgon! Då får vi äntligen smaka på hans sylt. Spännande.
    Ajjo, nu blev det igen mat!

  • Idag har jag varit jätteduktig och sorterat bort gamla och till och med nya veckotidningar. Dit for förra veckans Allers!  Hela tiden har jag mumlat för mej själv: Inte titta på recepten, inte titta på recepten, inte titta på recepten... Jag ska ju inte riva ut recepten. Men tänk om de där recepten skulle inspirera mej? Få mej att helt plötsligt gilla matlagning?
    Nääe, tror inte det och med tanke på de recept jag ändå sparade, så är det nog bakning, som gäller.
    Korsordsbilagorna rev jag ut i de tidningar, som hade bilagorna kvar. Dem ska en korsordslösande väninna få.

  • Det blev tre proppfulla papperskassar med tidningar. Tursamt nog ville bisin mins storasyster gärna ha dem, så dit förde vi dem ikväll. Skönt att bli av med dem från huset och bra att de ännu kommer till glädje och användning.
    Det finns nog flera tidningar kvar här i huset, men nu tog jag hand om dem som var mest i vägen och behövde undanröjas.

Önskar er alla en riktigt bra ny vecka!



Inga kommentarer: