söndag, augusti 14, 2022

Dags att upprätthålla språkkunskaperna

Oj, vet ni, söndagen har ilat förbi alldeles för fort och det har varit riktigt, riktigt roligt, för jag har haft det härliga uppdraget att ta hand om Lillan!

Igår fick jag två fina tyska aforismböcker, så nu får jag nog börja studera lite tyska igen. Verkligen synd att jag har kvällsjobb och inte hinner delta i någon medborgarinstitutskurs i språk. Jag gillar ju språk och det skulle vara så roligt att kunna flera än de tre jag kan göra mej förstådd på. Jag gillar ju också att lära mej nytt, så det enda som fattas just nu är tid.
Stort TACK för gåvan.

Idag har han ätit rena rama lyxsmörgåsen! Sallad, jordgubbar och persiljan är från egen trädgård! Verkligen synd att jag var uppe så tidigt och färdig med min frukost för länge sen, då bisin min kom från trädgårdslandet med de här godsakerna.

Bra saker idag:
  • Har varit barnvakt och det är nog det allra, allra bästa jag kan göra i livet just nu. Det slår till och med garn och stickning!

  • Bisin min har lagat middag idag: Kokt nypotatis från eget land, god köttsås, som han lagade färdigt redan igår och rårivna morötter kryddade med citron och färsk persilja. Mums!

  • Jag gick igenom nästan två skrivbordslådor och sorterade bort onödiga papper. Skickade bland annat två av mina gamla utgångna pass ner till brännugnen.  Att jag inte kom till slut med den andra lådan berodde på att svåra saker kom emot, ni vet de där breven, papperslapparna, korten, som jag inte vet vad jag ska göra med. Jag vill ju verkligen spara dem å ena sidan, å andra sidan... så fort fast med lådan. Bäst så!

  • Var nu på kvällen iväg till östra grannstaden med yngsta sonen på en verkligt snabb affärsrunda. Köpte inget annat än kattmat, blöjor, kaffe, en burk skivade rödbetor, tandkräm och ett litet bröd. Bisin min var smått chockad då vi var så snabbt tillbaka och då min stora handlingskasse var nästan tom!
  Önskar er alla en riktigt bra start på den nya veckan!


Inga kommentarer: