fredag, augusti 12, 2022

Flätmönstrade babysockor

I morse tänkte jag nästan få ett stort datajobb gjort, men jag blev utkommenderad av bisin min. Och det är inte lätt att ha honom som arbetsledare. När jag hade utfört den arbetsuppgift han ålade mej, så radade han upp två till. Dem lämnade jag dock ogjorda tills vidare och lika så bra det, för nu ikväll kom det order om ytterligare ute jobb. Få nu se sen. Det finns så mycket annat att ta itu med och jag har inte ännu lyckats med min utestickardag. Den står faktiskt högst på min lista nu just. Att få sitta en hel dag utomhus och sticka i lugn och ro. Det ni!

I fredags för en vecka sedan fick jag äntligen ett par pyttesmå babysockor färdiga. Jag började på dem i slutet av mars och tyckte att jag hade hur mycket tid på mej som helst. Men plötsligt var det redan maj och Lillan föddes och sockorna var inte alls färdiga. Å andra sidan, så har hon ju nog inte behövt sockor nu under sommaren.

Modell: Palmikkosukat pienelle, s. 61 i Käsityön ABC nr 17
Garn: Puna från Drops
Åtgång: 46 g
Stickor: Nr 2½

Puna är ett supermjukt alpackagarn, men milda makter vad svårt det var att sticka den där resåren med vridna räta maskor. Garnet delade sig hela tiden och flätorna var inte heller lätta att få till. Och stickade jag fel eller tappade en maska, så var det nästan omöjligt att plocka upp eller rätta till felet.

Mönstret hittade jag i samma tidning, som de där blåa herrsockorna jag stickade i juli.

Trots att jag hade läst beskrivningen noga, så var jag ändå inte beredd på att det skulle bli sååååå många garnändar att fästa! Suck!

Inte gillade jag heller att bottnen liksom skulle sys ihop, men tur att jag har de här klämmorna, som håller delarna på plats.

Och tur att jag hade sparat de där gula plastmojängerna från påskäggen. Dert underlättade när jag "blockade" sockorna. Det här blir nog dockans sockor istället för babysockor.
Förstår inte hur jag kunde bli så förtjust i modellen på basen av fotot i mönstertidningen. Härefter måste jag nog läsa igenom beskrivningen ännu noggrannare.

Och tur att jag endast hade ett nystan av Puna. Ibland är det bra att köpa endast ett testnystan då man är lite osäker på hur garnet beter sig. Nu vet jag alltså att om jag ska använda det här garnet på nytt, så ska det vara med betydligt grövre stickor och inget invecklat mönster, så det så!

Och hör ni, döm om min förvåning då jag idag upptäckte den här artikeln i Iltalehti: På första plats står det att man ska göra en roadtrip från Helsingfors till Söderby!!!! 
Visserligen kom vi från andra hållet igår då vi gjorde en roadtrip, men alltså, tänk att vi gjorde helt rätt utan att ens ha kollat Iltalehti! Eller Lonely Planets reseguide.
Och nej, Pellinge har inte sponsrat den här bloggen! 

Bra saker idag:
  • Supergoda tomater från Pellinge på frukostsmörgåsen.

  • Bisin min lagade fiskpinnar till potatisen från eget land. Ett led i operationen töm-lilla-frysskåpet!

  • Till efterrätt vaniljglass med goda hallon från Pellinge. Lyxigt, inte sant?
Önskar er en riktigt skön lördag!



Inga kommentarer: