söndag, januari 08, 2017

En beställning

- Vad gör ni, frågade den nästäldsta när hans fru och undertecknad på julannandagsaftonen satt med huvudena ihop över soffbordet.
- Inte är det väl någo stickcafégrejer, fortsatte han misstänksamt. Han är tyvärr inte stor vän av hemstickat eller virkat. Kan nån förstå varför? Jag har ju ändå inte plågat honom med vare sig det ena eller det andra.

Hur som helst, där satt jag med svärdottern och såg igenom mönstertidningar. Det konstiga är att då jag före julen letade efter sockmönster med korta skaft, så hittade jag mönster enbart för långa. Och nu då jag skulle ha mönster för långa sockor, så då fanns det enbart korta. Världen är allt bra konstig, ska jag säga.

Men rätt fort hittade svärdottern de hon vill ha. Och när jag grävde i hobbyrummet hittade jag till och med garn till projektet! Det ni!

Det här riskerar att bli ett riktigt evighetsprojekt, men få se nu. Jag lovade ju att "alder meir" (aldrig mera), när jag fick Marshmallow knästrumporna färdiga i augusti förra året. Men... ja, självklart vill jag ju uppfylla önskemålet från min svärdotter. Så igår lade jag upp en provlapp och sedan själva sockan. Mönstret är intressant, men kan inte stickas framför tv:n. Redan i början av diagrammet höll jag på att tappa bort mej. Gäller att vara på alerten. Har noggrant försökt mäta och hoppas att dom ska gå på svärdottern och faktiskt hållas uppe. Om inte får jag väl börja om från början. Tyvärr hann hon inte komma hit på en blixtvisit igår för att prova. Kanske ni minns sockkatastrofen förra gången jag försökte mej på mönsterstickade sockor åt svärdottern? Suck!

Och apropå sockor ännu, jag dömde idag ut ett par sockor. Kom till att de går nog inte att lappa. Funderade lite grann om jag skulle tagit skaften till vara, men... allting fick nu skatta till förgängelsen. Alla här i huset vill ändå ha längre skaft än de där korta. Men nu blev jag allt lite fundersam, borde jag kanske ändå...

Men nu, nu måste jag ta itu med kursförberedelser inför morgondagens terminsstart. Tror ni jag kommer ihåg nånting digitalt alls efter jullovet?

Önskar er alla en riktigt skön söndagskväll och en fin start på den nya veckan, närmare bestämt vecka 2!

Inga kommentarer: