onsdag, januari 11, 2017

Enkla virkade muddar

Det märks att vårterminen har börjat, inte sant? Nu har jag liksom inte riktigt tid med egna roliga saker på datorn utan det är kursförberedelser, som gäller. Det innebär att jag sent på kvällarna inte orkar sitta framför datorn, tyvärr. Jag skulle ju gärna skriva blogg, personlig e-post osv. Men det får anstå tills jag hittar en lagom lång lucka, som jag gjorde idag. Jippiii!

Nu kan jag stolt berätta att årets andra alster blev färdigt på självaste trettondagen i fredags. Jösses, vet ni, två färdiga alster inom loppet av en liten vecka. Inte illa alls. Men, men, nu blir det nog lite stagnation i mitt kreativa fritidsliv, tyvärr. Jag kan inte ägna halva nätterna åt vare sig stickning eller virkning när jag ska vara pigg och nyter på morgonen och kunna förklara mystiska grejer i datorn.

Modell: Hildurs barnbarns mönster Enkla virkade Muddar
Garn: Aarni från teetee, 90% ylle och 10% mohair
Åtgång: 66 g
Virknål: Nr 6

Roliga och enkla att virka. Du behöver endast kunna luftmaskor och fasta maskor samt smygmaskor om du vill virka ihop muddarna istället för att sy.

Garnet är alldeles ljuuuuuvligt. Det köpte jag i oktober när jag var iväg på stamkundskvällen med stickväninnan B. Skulle jag ha vetat hur mycket jag kom att gilla det så borde jag ju ha tagit mera garn, inte sant? Kunde ju sticka en tröja av det.

De här muddarna går ju ihop med den lila sjalkragen. Tror ni att någon skulle vilja ha dem i gåva?
Hildurs barnbarn har förresten utvecklat en annan variant av det där enkla mönstret. Kanske jag borde pröva att virka det också?

Nu är middagen strax klar, äldsta sonen tillreder, och sedan skall jag faktiskt sätta mej ner och sticka lite. Vill ju att sockorna växer...
Apropå middag ännu, igår kväll då jag kom hem från jobbet i grannstaden överraskade far i huset mej med nygräddade plättar. Visst är det rena rama lyxtillvaron jag har här?

Ha det bra!

Inga kommentarer: