måndag, januari 02, 2017

En liten återblick

Så här på årets första vardag är det kanske på plats med en liten återblick på året som gick. På stick- och virkfronten ser det inte alls bra ut. Jag använde 852 gram mindre garn än år 2015. Och jag fick 15 färdiga projekt mindre än år 2015. Huuuu, inte alls bra! Det positiva är att jag, tack och lov, inte skapade flera UFO:n än två! Den där sjalen jag påbörjade i flyget på väg till Storbritannien, blev aldrig färdig. Den lilla remsan, som jag virkade i somras fick inte heller något avslut. Kan inte hjälpas och nu just håller jag ju på med annat, så bägge projekten får allt vänta lite ännu. År 2015 åstadkom jag hela sex stycken UFO:n, alltså ofärdiga projekt, som väntar på avslut. Så visst bättrade jag mej lite förra året, inte sant?

År 2016 gick jättefort förbi. Känns som om jag knappt hann med själv. Det var mycket äventyr, garn och umgänge. Jag lärde mej nya tekniker, bland annat att knyta makramé och virka Qvidi-Mina rutor. De sistnämnda räknar jag förresten inte in i UFO-statistiken för jag vet faktiskt inte hur många jag hinner virka. Det kan alltså bli allt från väst till pannlapp när de ska fogas ihop i februari i år. Spännande! 

Jag var långt borta och lite närmare på resa. På jobbet var det mycket nytt; nya datorer, ny datasal, nytt operativsystem Windows 10 och alldeles nya deltagargrupper. 

Sen var det ju mycket, mycket mera; motorcyklar, bilar, tyska gäster och jag vet inte allt vad. Det var countrymusik, sång och loppisfynd. Det var vänner och det var många fina dagar med mamma.

Det allra, allra bästa år 2016: Jag fick veta att jag skall bli mormor i juni i år!!!!
Stackars barn och stackars dotter. Ni ser väl bilden framför er? Massor av stickat och virkat! Och vem vill nu ha sånt? :)

Jag är så tacksam för år 2016, tack till er alla för att ni finns. Det kan inte bli bättre, eller hur?

Inför det här året är jag lite kluven. Å ena sidan, å andra sidan. Jag vet liksom inte om jag skall jobba mera eller mindre? Försöka få tag på ett åtta till fyra jobb för att få lite mera "normala" arbetstider? Eller ska jag gå på i ullstrumporna och fortsätta, som förut?

Jag har inte avgett några nyårslöften. Vet inte riktigt vad jag skall lova? Vara ute mera? Vara snällare? Baka oftare? Skriva tacksamhetsdagbok?
Förstås kunde jag plocka någonting från Iltalehtis Ilona-lista med 50 olika löften. Den börjar förstås med att "Gå ner i vikt" och slutar med att "Tacka för service". 
Kanske jag för enkelhetens skull håller mej till att lova att sticka eller virka minst ett varv varje dag. Det låter väl bra och kanske till och med genomförbart?

Våra småvänner lever för övrigt farligt. De är inte alls lika intresserade av fågelbrädet, som att sitta här nere på brunnslocket på marknivå.

Inga kommentarer: