onsdag, januari 25, 2017

En ruta

Det var ju meningen att jag skulle vila med stort V under veckoslutet, som gick. Så blev det tyvärr inte. På fredagen var jag ju ute på roligheter. På lördagen var jag också iväg på roligheter. Då var det Qvidi-Mina rutor, som gällde. Jag ligger ljusår efter med min virkning, tyvärr.

Till råga på allt så har jag virkat fel!
Plötsligt blev mina virkade rutor betydligt mindre än de övriga. Vad hade hänt? Jo, jag hade lämnat bort luftmaskan!!! Så nu blir det att virka den riktiga varianten. Men när, ack när?

Huset var alldeles tomt i lördags då jag återvände från virkandet i stan. Det var så skönt. Och då mina vänner, då passade jag på att vila mej. Det gjorde jag genom att läsa en halvslö deckare.
När far i huset kom hem var han hungrig. Och vet ni vad? Jo, han tillredde middagen själv!! Det var första gången någonsin, som han kokade ris, så det var ju nog på tiden eller hur? Till riset gjorde han en hönssås, också det första gången för hans del. Hör ni det sker en utveckling här i vårt kök! Det blir liksom bättre och bättre dag för dag.

Men se nån curry lade han inte i såsen.
- Jag gillar det inte, sa han.
- Men jag vill ha.
- Då får du krydda på tallriken som du själv vill ha det.
Jo, pytt, kryddburken var puts väck, fanns liksom ingenstans. Det är garanterat den där berömda någon, som har varit framme igen. Gissa vem jag misstänker?

Själv har jag åkt på en elak förkylning. Jag hoppas verkligen att det inte var det där e-postbrevet, som jag fick tidigare där avsändare hade hosta. Tror ni att man kan bli smittad så där digitalt? Det finns ju allt möjligt otyg och virus i farten, både i datorn och utanför.

För övrigt så håller far i huset och undertecknad på. Vi håller på i sovrummet!

Han skruvar upp värmen och jag skruvar ner. Plötsligt fick någon sönder termostaten. Det var den där någon, som inte syns till. I det här fallet vet jag dock med säkerhet att det var den som vill ha bastu i sovrummet! Tyvärr har han inte läst om det där med max 18 grader i sovrummet om man vill sova gott.
Nu går det då inte att skruva så där i flygande fläng. Nej, nu måste man ha en nyckel och precis veta hur mycket man ska dra åt ena eller andra hållet. Suck! Jag får väl slänga täcket och sova under lakanet.

Nu skall jag se om jag orkar virka några rutor av rätt storlek eller om jag stupar i säng. Borde väl nog vila för att orka med morgondagens och fredagens kurser.
Ha det bra!

Inga kommentarer: