söndag, januari 29, 2017

Ett hjärta

Oj, här sitter jag och hostar och snyter mej om vartannat. Stönar lite och är urless på den här influensan. Hela förmiddagen har jag suttit framför datorn och jobbat på. Fått iväg en reseräkning och fyllt färdigt i en annan. Nu är det bara reseräkningen till stan, som återstår. Men den skall göras på ort och ställe i stan och när har jag nu kontorstid där, så jag skulle hinna med det? Jo, förra veckan hade jag just så mycket tid att det kunde ha varit möjligt. Men jag kom inte ihåg mitt lösenord till tjänsten!!! Morrr!

För min del återstår nu endast att förbereda veckans kurser innan jag stänger av datorn igen och bara vilar. Just nu är jag dock så tom på idéer att jag inte alls vet vad som skulle vara gångbart i kurserna. Imorgon kommer jag åtminstone att behöva en övning där jag själv inte alls behöver prata! Få se om det lyckas. Har ni något förslag?

I fredags var det två veckor sedan jag alls hade rört min sticksöm. Spänningen tog på något sätt slut då den första mönsterrapporten var gjord. Visst liknar det ett hjärta, eller hur? Jag fick faktiskt riva det här sockskaftet ända till resåren när jag hade råddat i mönstret. Man måste vara koncentrerad när man sysslar med mönsterstickning. Det går inte att följa med TV:n med ett halvt öga eller att ge sig in i en livlig debatt med far i huset.

Om ni undrar över de där gröna grejerna, så är det mina stickmarkörer, som anger var mosstickningen tar slut alternativt börjar. Det är nog bra att ha för jag vet inte hur många gånger jag i hastigheten bara har fortsatt med aviga maskor. Nu just är jag på gång med tredje hjärtat redan. Efter fyra hjärtan borde skaftet vara tillräckligt långt. Hoppas att det är så, men det kan ju hända att mottagaren vill ha ännu längre sockskaft.

Ett hjärta? Nä, här är faktiskt tre hjärtan, ett i mitten och två på var sida, så det så!

Ha nu en riktigt skön söndag och en bra start på veckan!

Inga kommentarer: