måndag, april 02, 2018

Som påskgodis

Här kan vi idag sjunga: Nej, se det snöar! Särskilt glada är vi inte över det, för det har hindrat en del aktiviteter. Nej, nu ska det inte vara mera snö, tack! Nu skall det vara dripp, dropp och tö.

Lilla M är så liten att hon blev helt utan påskgodis, så mormor fick hitta på någonting istället och då blev det så här:
Modell: Barnsockor med förstärkt häl, storlek och antal maskor hittade jag hos Mormor stickar och syr.
Garn: 7-bröder raita (rand) från Novita
Åtgång: 50 g
Stickor: Nr 3½

Ljuvlig karamellfärg och till min stora förvåning fick jag ränderna att gå ihop. Det ni! Storleken är 1 år.
Vad lilla M tyckte om det hela vet jag inte, men hennes mamma gillade skarpt att få "ett par ordentliga sockor" åt den lilla.

Igår fick vi överraskningsgäster, mina två svägerskor från södra delarna av stan. Vilken tur att jag hade bakat mockarutor! Det var riktigt trevligt att sitta i lugn och ro och prata. Visserligen träffades vi ju i fredags, men då var det så mycket människor runt om att man inte riktigt hann tala ordentligt med någon enda.

Och nu, nu väntar jag på att morfar i huset ska komma hem från snösvängen och så får vi se vad han sedan hittar på. Han ville iväg någonstans, men jag är nog inte sådär superförtjust. I det här vädret ska man nog helst sitta hemma. Så det så!

Nu önskar jag er alla en riktigt bra start på veckan!

Inga kommentarer: