torsdag, juli 26, 2018

Icke önskvärd knut

Vet ni, jag är expert på att få tiden att gå utan att göra någonting alls. Här har förmiddagen ilat förbi medan jag suttit framför datorn och fastnat i ett typiskt värdelöst-vetande-problem: På vilket album hade Styx en bild av Moai skulpturerna från Påskön? Eftersom jag skamligt nog inte har en enda LP-skiva med musikgruppen i fråga, så var det ju bäst att helt enkelt googla. Och vad händer då? Joo, jag fastnar förstås. Visst fick jag fram att albumet heter Pieces of Eight där en av gruppens största hits, Renegade, ingår. Men sedan vet ni började jag läsa om Påskön och de olika teorierna om öns uppgång och fall och framförallt om stenstoderna. Och plötsligt hade hela förmiddagen gått. Och jodå, jag har igen lärt mej en massa, men ska det fortsätta så här, så borde jag nog bli pensionär illa kvickt. Å andra sidan, då kommer jag nog att få så bråttom att jag inte hinner med någonting alls.

Nu har jag dock lyckats få på en maskin med tvätt, så det är väl ett litet framsteg? Morfar i huset å sin sida har energi för sju. Han sorterar, ordnar och arrangerar, städar undan och slänger. Jag tror bestämt att han har fått värmeslag. Det värsta är att det blir högar, som han å det bestämdaste kräver att jag ska ta itu med. Men jag har ju inte tid! Jag surfar ju runt!

Och så vill jag ju virka.
Men här blev det fnurr på tråden direkt! Jag gillar inte oönskade knutar, som ställer till bekymmer för en stackars virk- eller stickerska. Suck!

Och nu måste jag väl nog ändå lappa lite kläder, så morfar i huset får bort dem från dagordningen. Men få se om jag hinner...

Inga kommentarer: