tisdag, juli 31, 2018

Helt sjövild

- Vill du ha Mandarin, frågade morfar i huset igår.
- Ja, tack, svarade jag och väntade på de läskande klyftorna.

Vad jag fick var det här:
Morfar i huset är alltså helt sjövild. Han tömmer låda på låda trots mina protester. Jag har inte riktigt tid med garn just nu. Jag blir stressad. Nu vill jag ju bara sticka och virka, för jag får en massa idéer när jag ser så mycket garn.

Morfar i huset river alltså ut garn ur lådor och placerar ut dem lite här och var.
- Du måste sedan ha ordning på dem, kommenderar jag.
- Hur så?
- Jo, för att annars blir det kaos i min garntabell.
- Vad menar du riktigt nu?
- Jo, det garn som är i vita plastlådan märkt med nummer 2, skall tillbaka till samma låda.
- Varför de?
- Annars hittar jag ju inte nystanen, säger jag med ett förtvivlat darr på rösten.
Morfar i huset bara fnyser. Och jag, jag ryser. Tänk om allt arbete jag satt ner för att ha ordning på nystanen är helt förgäves. Att upprätthålla garntabellen är minsann inte så enkelt och tar ganska mycket tid i anspråk. Suck!

Å andra sidan, som vanligt kan jag inte klaga, för morfar i huset har snällt reparerat en skranglig Ikeabyrå, där lådorna inte mera gick att använda. Tack för det!

Nu just håller han på att rådda med min samling av cd-skivor. Han hotar med att kasta bort alla mina favoritskivor, för han gillar inte vare sig Lars Winnerbäck, Niklas Strömstedt, Melissa Horn, Rebecka Törnqvist, för att nu inte tala om Mando Diao.
Jag har hotat med ve och elände om jag inte får ha mina skivor i fred. Få se om han bryr sig.

Apropå musik, så i söndags var jag ju iväg på Liljevisan. Det var en härlig upplevelse.

Sextetten Vox Humana var en trevlig överraskning. De sjöng a cappella helt ljuvligt vackert. Önskar att jag hade fått höra mer av dem. I gruppen sjunger Jeanette Sarström, Malena Jordas, Maria Lill-Smeds, Amanda Sallinen, John Emanuelsson och Joel Enqvist.

Henrik Huldén underhöll med både humoristiska och allvarliga visor. Han är en ordvrängare av rang.

Övriga uppträdande var: Somebody’s Sisters, som består av Synnöve Jern, Gittan Lindroos och Eivor Skogberg, Emmi Ekholm (Nej, vi är INTE släkt!), Cara Hjelt, som fungerade som kvällens speaker och duon Trubadual Singers, där Amanda Sallinen och Joel Enqvist sjunger. De sjöng bland annat Vilken härlig dag av Ted Gärdestad, så den blev kvar i min inre jukebox där den spelas om och om igen.


De som uppträdde hade rejält varmt uppe på scenen,  då kvällssolen lyste in genom fönstren. Kvällen avslutades med sedvanligt tack och blomsterhyllning. Tyvärr, fick publiken inget extra nummer i år.

Igår var jag iväg på en tidningsgrej till Skeppsbron.

I Saltbodans Galleri finns en intressant utställning, som heter Odlingsanstalt för hjälpmedel. Det är 
Jenni-Juulia Wallinheimo-Heimonens tänkvärda utställning om hur det är när du som rullstolsburen inte kommer åt att ta dig till alla platser. Hur det är när du är utanför. Här får du nöja dig med att titta in i galleriet.

På parkeringsplatsen bongade jag den här skönheten, Trampharald. Ljuvligheters ljuvlighet och se så bra luftkonditionering den har!

Igår lade morfar i huset ut mitt fågelbad. Vad han inte tänkte på var att de stackars småfåglarna är rädda för de där vita keramikfåglarna.
Vi har redan ett större bad i form av ett tvättfat ute och det har nu skatungarna hittat. De skvittrar och tjuter av förtjusning över att få svalka sig.

Nu måste jag nog skynda mej att rädda mina garn innan det händer en obotlig katastrof. Helst skulle jag vilja sticka färdigt fjärilssockorna som jag håller på med, men nu släpar morfar i huset fram ännu en garnsäck. Åååh...

Inga kommentarer: