fredag, augusti 10, 2018

Ingen rast och ingen ro

Här i huset är det full rulle hela tiden. Jag hinner knappt tänka en tanke till slut innan morfar i huset ger order om någonting och förväntar sig att jag omedelbums ska släppa allting jag har för händer. Sånt gör mej stressad. I ärlighetens namn är jag inte så intresserad av att till exempel tömma hela min garderob. Jag har redan gått igenom den flera gånger och rensat ut och jag tycker självklart att jag kan få ha två nattlinnen och en pyjamas. Det är väl inte för mycket? Morfar i huset gormar om att en tredjedel ska bort. Suck! Jag vill ju bara handarbeta, inte syssla med sorterande och städning.

Igår härjade han med mina smycken, så nu vet jag faktiskt inte riktigt var de är och han bara flinar åt mej.
- Du skulle ha sorterat själv, säger han.
- Men jag hinner ju inte nu. Jag arbetar ju.
- Det säger du bara för att slippa undan.
Som sagt, suck, suck och suck igen. Klart jag vill ha ordning och framförallt vill jag ha bort alla lådor, som man nu ramlar över vart än man går. Sedan finns det dessutom en massa klädhögar här och var. I huset är det nu så kaotiskt att man knappt ryms och äta. Och den här villervallan har nu fortgått i mer än en veckas tid. Det verkar som om sorterandet aldrig tar slut! Och med tanke på att det hela började då morfar i huset skulle sortera sina noter, så tycker jag nog att det nu har gått till överdrift. Noterna är sorterade och allting annat i huset är i oordning.

Igår mitt på dagen dök lilla M upp här hos oss. Hennes mor lämnade dottern i vår ömma vård. Och det var full fart hela tiden, för vi lekte och hade riktigt, riktigt roligt. På eftermiddagen åkte jag in till stan på möte och när jag återvände hem var lilla M och morfar i huset ännu i full gång. De hade både hunnit med att plocka bär, leka bil med en papplåda och dansa. Till råga på allt hade morfar i huset lärt den lilla vad pennor ska användas till!
När modern återvände var hon helt förskräckt för att hon hade varit borta så många timmar. Och hon trodde att vi inte hade bytt blöjor på den lilla. Kära nån, har vi klarat av fem barn till vuxen ålder måtte vi väl kunna byta blöjor ännu och framför allt fatta att en liten inte kan gå i våta blöjor hela dagen!

Senare på eftermiddagen åkte vi in till stan, åt, veckohandlade och tog oss sedan till Forsby för att kolla insamlingspunkten där. Men ingen samlar på gamla söndriga kläder, alltså nån sorts lump, så vad ska vi nu göra med den? Stora kläder och gamla lakan kan ju användas som trasor till mattor och på det sättet få ett nytt liv, men vem vill ha sånt och vad göra med resten? Hmmm, finns det andra alternativ än klädaffärer i huvudstan? Morfar i huset har lusläst Marthabladet i jakt på tips. Förstås går det att sätta allting i blandavfall och genom bränning förvandla det till energi...

Sent på kvällen hann vi ännu ett varv till min hulda moder för lite umgänge med lillsyrran och hennes söner. Vi var inte hemma förrän klockan 23.30. Då stod vi en stund på vår gårdsplan och stirrade på Mars. Den är ju nu nära jorden, så man borde kanske ha tagit en tur dit? Nu har jag inte riktigt följt med det senaste inom rymdforskningen, men visst var det så att NASA hade hittat vatten där? Så det kanske finns en chans att överleva på planeten? Eller där kanske har funnits levande organismer eller till och med ännu finns? En hisnande tanke, inte sant? Så David Bowie kanske inte alls var så fel ute då han frågade om det finns liv på Mars?

Och när jag var i mataffären så kunde jag inte låta bli, trots att jag borde.
Jag köpte en ny sticktidning! Ve och fasa!

Men jag kunde inte låta bli när jag såg de här mönstren. Om nu bara morfar i huset skulle ge mej lite stickro, så...

Nu ska jag snart iväg igen, den här gången först på pressinfo, sedan iväg till västra grannstaden och på kvällen, ja, då blir det lite annat.

Önskar er alla en riktigt skön fredagskväll.

Inga kommentarer: