lördag, augusti 25, 2018

Plåtkossor

Oj, ni skulle bara veta hur min lördag har förlöpt! På morgonen ringde telefonen redan före klockan nio:
- Kan ni vara barnvakter åt M?
- Jo, det går nog bra. Jag ska iväg på en liten keikka, men morfar är här.
Jag körde iväg och var borta en liten timme. Då jag återvände hem var här full fart. Jag vet inte om det var lilla M, som var den livliga eller om det var morfar i huset.
Jag fick order om att koka makaroner och värma köttbullar åt lilla M, för det var dags för hennes lunch.

Lite senare anlände de två yngsta sönerna och den enas sambo. Till lunch blev det rester från gårdagens texmex-middag. Lilla M:s mamma och pappa anlände och även de fick kalasa på gårdagens rester. Sedan var det dags för efterrätt, en himmelskt god babka, som den yngsta hade bakat och som vi smakade på redan igår. Storasyster hade svårt att tro att lillebror klarat av ett sånt bakverk, men tji fick hon! Själv hade hon med sig en jättegod blåbärspaj, som vi också kalasade på. Och det finns ännu både babka och blåbärspaj kvar till kvällsteet. Mums!

När fem av anförvanterna åkt hem till sitt och endast den yngsta var kvar packade vi min Adam-plåtlåda full med klädlådor och styrde mot den östra grannstaden. Där fick Frälsningsarmén ytterligare en donation med kläder, väskor och skor. Fem proppfulla lådor! Skönt att få bort dem. Kanske blir det åtminstone en låda till, men bara kanske för det börjar nog vara slut med klädsorterandet nu.

Sedan gick vi med minstingen till DNA-butiken i Pasaati. Där ändrade vi våra nuvarande telefonavtal till betydligt förmånligare. Jihaaa! Man borde ju minst en gång i året be om offerter för att få ner priset, men...

Sådana här plåtkossor hittar man i en park i vår östra grannstad.

På hemvägen körde vi genom stan och det var så roligt att se alla människor som strövade runt på LHH-dagarna. Dock morrade morfar i huset en och annan gång på grund av alla fotgängare som steg ut i gatans körbana lite hipp som happ.
Så fort vi återvänt hem körde den yngsta iväg västerut till sitt och morfar i huset och undertecknad tog oss en stödmacka.
Mr J ringde och behövde hjälp med ett av sina bilprojekt. Han var inte riktigt på humör, för fruns bil var sönder och han hade jagat reservdelar både i östra och den västra grannstaden. Nåja, förstås i stan också, men...
Morfar i huset följde med honom och två man stark lyckades de fixa problemet. Bra karlar, inte sant?

Jag satte mej ner och andades och läste lite grann innan det var dags för lite bildöverföring och skriverier här på datorn.

Och nu, nu hojtar morfar i huset att jag ska komma och sortera. Suck! Jag måste väl det fastän jag mycket hellre skulle vilja sticka. Antar att det är på tok för tidigt att krypa i säng, hmmm.
Men först, först får det nog lov att bli kvällste. Man kan ju inte sortera på tom mage heller!
Men först ska jag kolla lite i de garnlådor, som vi redan sorterat... Schhh...

Inga kommentarer: