torsdag, augusti 16, 2018

Fyndiga torsdag

I morse var det tidig väckning, för morfar i huset och undertecknad skulle iväg till den västra grannstaden och vakta gullungen lilla M. Oj, oj, så roligt vi hade då hon och Igge Igelkott åkte båt och sedan lekte vi med en ballong, som lilla M hittade i en låda. Mitt i allt och plötsligt var föräldrarna tillbaka och efter lite kaffe/tedrickning och prat, så vinkade vi hej, hej till barnbarnet och begav oss till Återvinningscentralen. Morfar i huset skulle ha ett litet lågt skåp för sina återstående LP-skivor, så att ytterligare en flyttlåda skulle bli tom. Jag släntrade lite håglöst omkring, för den här gången hittade jag inget garn, tack och lov!

Men jag hittade något annat, som är superbra att ha i de här sorteringstiderna vi lever i just nu, nämligen en mapp!

Och inte vilken mapp som helst utan en supersöt Nalle Puh-mapp! Det står "Friends come in all sizes" på den, alltså "Vänner kommer i alla storlekar" och det är ju så sant, som det är sagt. Jag hittade också en söndrig plastlåda, som morfar i huset lappade, det vill säga tejpade medan jag var på möte i stan. Han påstår att lådan nog håller mina garn. Få se.

På mötesbordet blev en liten kexburk tom och jag fick den!
Gissa vad jag skall spara i den här? Jo, knappar förstås!

Och morfar i huset då? Jo, han hittade en lämplig hylla för sina LP:n och så har han sågat och flyttat hyllplan och limmat. Det är bra med en händig, sorterande karl!
En riktigt fyndig torsdag har vi alltså haft!

Småningom måste jag iväg till stan igen. Den här gången för att veckohandla. Kylskåpet gapar rätt tomt...
Men först måste jag vänta på att morfar i huset kommer tillbaka så att jag får min utlånade Adam-plåtlåda åter.

Inga kommentarer: