torsdag, augusti 23, 2018

Stickad damkofta

Äntligen idag kunde jag ge den randiga sommartröjan åt dottern. Hon lämnade nämligen lilla M här, så morfar i huset och undertecknad hade det riktigt kul. Oj, så vi lekte och pratade och härmade djurljud. Ja, och så sjöng vi förstås också. Hennes favoritsång just nu är: "I medelhavet sardiner simmar". Hon fyller i "apu, apu" på rätt ställe. Vilken tur att jag för flera herrans år sedan var ledare på ett sommarläger för barn och där lärde mej sången! Året var närmare bestämt 1977, om jag inte minns helt fel.

Modell: Stickad damkofta, mönster 2 i Novitatidningen nr 2/2017
Garn: Cotton Soft och Cotton Soft Color från Novita
Åtgång: 624 g
Stickor:

Tröjan passade till all tur perfekt på dottern, både ärmlängd och tröjlängd och det utan att jag hade kollat längden på henne! Dock tyckte jag att den ena sömmen drog lite snett. Suck! Jag kan nog inte sticka ändå eller så är det efterarbetet, som jag inte klarar av.
Och sen, kom ihåg att jag INTE ska sticka randigt mera. Det blir sjuttiofemtusen garnändar att fästa!
Det bästa med det där garnet är att det går att tvätta i 60 grader. Har dock inte testat hur bra det håller formen.

Idag har jag liksom lovat middag till i morgon för barnen. Vet att åtminstone några kommer. Tyvärr kom jag inte alls att tänka på att stora matbordet hos oss är minst sagt kaotiskt just nu. Suck! Nån av er som känner sig manade att komma och sortera mina kurspapper, bland annat. Jag kan ge några garnnystan och bjuda på en omelett till lunch, som belöning. Låter det bra?

Inga kommentarer: