onsdag, augusti 01, 2018

Sötaste klänningen

Inser att jag igen har varit slarvig och alldeles glömt bort att berätta om den sötaste klänningen till minstingen. Den blev färdig före midsommaren och lilla M fick den som en liten midsommarpresent. Mönstret fick jag ju av den snälla stickväninnan B, som precis vet vad en mormor behöver!

Modell: Stickad flickklänning, mönster i Allas Veckotidning nr 15/2018
Garn: Bommix Bamboo från Hjertegarn
Åtgång: 150 g
Stickor: Nr 3½ och 4

Mjukt och skönt garn, men så mjukt att det delade sig och tidvis var svårt att sticka med. Trevligt mönster.

Jag tyckte att urringningen blev lite för trång och stum, så jag gjorde ett litet sprund och sydde i en liten knapp. Så där för säkerhets skull liksom.
Skönt med små projekt, som går någorlunda fort.

Skulle jag nu bara få sticka så, men morfar i husets vilda framfart fortsätter. Nu har han släpat fram en massa lådor, som jag ska gå igenom. Stööön!
MEN, igår kväll lyckades vi faktiskt packa undan garn. Han radade i lådor och jag satt i fåtöljen och skrev upp nystanen. Någorlunda ordning blev det till all tur, trots att vissa nystan inte alls finns i min garntabell och andra som finns där inte syns till. Hmmm... Kanske jag har glömt att uppdatera den?

Morfar i huset är jätteduktig och det är riktigt skönt att få bort en hel del. Han har sorterat ut hela och rena kläder, som skall iväg till någon insamling, men vilken är frågan. Papper har vi också sorterat bort osv.
Jag undrar så varifrån han, morfar i huset, får sin energi. Jag skulle också behöva en sådan där kick. För tillfället fixar äldsta sonen mat. Det ska bli köttbullar, klyftpotatis och pepparsås ja, och så lite grönt med förstås. Mums!

Ikväll ska jag iväg på roligheter igen, men det är en helt annan historia.Inga kommentarer: