fredag, juni 05, 2020

På trädgårdsfest

Nu har det igen hunnit bli sen kväll. Nyss lämnade jag gungstolen där jag satt och virkade på ett projekt, som jag lite håglöst började på redan i slutet av april! 
Igår blev ni tyvärr utan blogginlägg och det beror på att det var fullt upp hela dagen.

På morgonen anlände de supergulliga flickorna. Härligt att få träffa dem igen.
Mitt på dagen tog jag paraplyet i högsta hugg och gick till busshållplatsen där jag väntade på min kollega, som tog mej med till stan och sedan längre österut. Vi firade nämligen pensioneringsfest i Eija's Garden. I höst blir det alltså ändringar i lärarkåren. Vi kommer att få en ny textillärare, som borde vara tvåspråkig. Samtidigt mister vi vår svenskspråkiga textillärare.

Själva festen hölls inomhus, för det regnade ute, så idén med ett festtält utomhus var inte genomförbar. Fellmannis catering skötte om att vi fick mat. Och det gjorde de med den äran. Supergott och lagom somrigt alltihopa. Grönsalladen var fräsch och krispig med både melon. gurka, tomat, ost, vindruvor och jordgubbar. Ja och förstås då både röda och gröna salladsblad. Kryddig pastasallad med broiler (kyckling), nypotatis (färsk potatis) inte vanligt kokt utan..., rökt lax och köttbullar. Supergott alltihopa. Till maten ett glas vin och före det bubblig välkomstskål.

Då alla hade ätit och efterrätten skulle dukas fram, så tog vi en tur i trädgården. Där finns mycket att se och jag fotade endast en pytteliten promille av blomsterprakten. Lite idéer kan man ju allt låna.

En blomsterkorg!

Alldeles ljuvlig färg på tulpanerna!

Solgul blomsterglädje, som jag inte vet vad heter. Är det någon lysing kanske?

Utsmyckat, något som skulle ge dubbelmorfar spader!

En damm i trädgården är ljuvligt, men ger massor av extra jobb!

Åsikterna om den här 1,5 hektar stora trädgården är delade. En del tycker att man inte ska odla i skogen så där, att det inte är naturligt. Andra igen måste besöka trädgården minst två gånger per sommar för att hämta inspiration.
Vacker och skön att vandra i, en lugnande upplevelse. Här finns alla möjliga blommor, växter och höns!

När vi återvände från rundvandringen var det dags för kaffe/te och tårta.
Den var precis lagom söt, luftig och lätt marängtårta. Vid det här laget hade redan talen hållits, gåvorna utdelats och sång- och musiknumren genomförts. En fin fest, som den blivande pensionären uppskattade.

Jag var hemma först på kvällen och hann knappt vända i dörren förrän det var dags att åka till lilla mataffären efter mjölk, bröd, ost och smör, alltså basvaror. När dubbelmorfar och jag återvände hem var jag rätt färdig och satte mej ner framför tv:n innan jag kröp i säng klockan 23.

Idag har jag stigit upp före klockan sex, jobbat på datorn före frukost, ätit och sedan åkt iväg till vår bästa stadsdel. Här har regnat och det tackar naturen för och jag med, som med gott samvete har kunnat jobba på datorn hela eftermiddagen och halva kvällen och natten.

Nu kallar sängen på mej.
Önskar er alla en riktigt skön lördag. Själv ska jag ut på äventyr igen!

Inga kommentarer: