söndag, oktober 06, 2024

Höstmarknad

Med rosor på kinden och solsken i blick,
jag trevliga möten och frisk luft fick!


Här har jag nämligen varit idag, Köpbacka småskola.

Här var det nämligen höstmarknad på eftermiddagen. Den här marknadens stora dragplåster är utan tvekan den stekta strömmingen, som serveras med mos och rödbetssallad.

Det är ett styvt och svettigt jobb att stå och steka strömmingen.
 

Jag hoppade över maten och gick direkt lös på efterrätten, stekhällsplättar, fast här i vårt land talar vi ju om Muurikkaplättar. Så gott, så gott.
Ibland leker jag med tanken på att skaffa en sådan där stekhäll och på sommaren laga mat på den. Men bisin min suckar och säger att vi har ju en grill, som sällan är i användning. Och det måste jag tyvärr ge honom rätt i. Jag är dålig på matlagning och sällan ens intresserad. I somras i den värsta hettan, skulle det ha varit fint med ett utekök, men...
Bisin min fick förresten alldeles andra idéer när han såg på Strömsö idag. Nu ska han ha en brasplats! Tjaaa, jag tror nog att den ivern går om rätt fort, åtminstone hoppas jag det.

Det gällde ju att understöda Köpbacka byaförening, så det finns pengar för takrenoveringen. Jag kom alltså hem med Meris limpa, brödet till höger, ett jästbröd, äppelkaka och sista biten bondost. Jag borde ha köpt två limpor, för det finns inte mycket kvar längre av den där ena. Visst kan jag känna mej präktig nu då jag har bidragit med min lilla skärv?

Lite präktig kände jag mej i morse också då söndagssmörgåsen hade både tomater och grönt på sig. Jag orkade inte greja med salladsblad, så det fick bli persilja istället. Tror att persiljan innehåller mera järn än salladen? Hoppas att det är så. Det som är lite knepigt med såna här smörgåsar är det att tomatskivorna vill smita iväg. Det är inte riktigt optimalt när jag vill lösa korsord samtidigt, som jag tuggar på smörgåsen.

Hoppas att ni alla får en bra start på den nya veckan.

Inga kommentarer: