fredag, oktober 11, 2024

Miniutställning

Idag har jag igen varit iväg till stan på förmiddagen. Den här gången på en liten utställning i Hörnan.

Konstnären heter Leena Selander och hon bor i mina barndomstrakter. Här är hennes oljemålningar i en serie, som heter "En planet går under".

Och nu skulle det då gälla för mej att producera ytterligare en tidningstext, men det får nog vänta till i morgon. Idag har jag inte riktigt hunnit med något annat än hushållsarbete, ni vet, laga mat och ta hand om disken.

Knappt hade jag hunnit resa mej från middagsbordet innan bisin min började jaga på mej. Fort, fort nu, för vi skulle iväg till västra grannstaden. Vi besökte Puuilo. Därifrån köpte jag lite julpaketgrejs och kan ni tänka, bisin min sa inte ett knyst! Han gnällde inte ens fastän jag tog två rullar med julpaketspapper! Vet ni, jag gapar fortfarande alldeles förvånat. Det är högst osäkert om jag alls lyckas stänga munnen.
Kanske han inte märkte att det var frågan om julpapper? Det ena pappret hade nämligen röda och gröna hjärtan, som mönster.

Sedan var vi tvungna att besöka Motonet, för jag behövde lite grejer till min bil. Nu har jag nya vindrutetorkare och lampor, så nu ska det väl klara sig i höst.

Björnen, som rör sig här i trakten, har enligt uppgift fått polisövervakning! Jag räknar med att den inte kommer hit, att trafiken helt enkelt skrämmer den. Dessutom tror jag inte att vår kompost bestående av bananskal och andra fruktskal, kaffesump, äggskal och teblad är särskilt lockande för den hungriga nallen. För att nu inte tala om gräs och löv. Nä, det finns nog bättre ställen än vår kompost att gräva i. Inte ens vårt avfallskärl är särskilt spännande.

Nu är det dags för mej att varva ner med lite stickning.
Hoppas att ni alla får en trevlig lördag!
 

Inga kommentarer: