måndag, oktober 07, 2024

Lever farligt

– Var har du de där svarta väskorna med fickor inuti som jag köpte från Motonet, frågade bisin min igår kväll.
– Vadå för väskor, du har väl inte köpt några väskor?
– Visst, kommer du int ihåg de där som tog slut och som du har stickor i? Jag behöver nånting att ha mina skruvmejslar i och vi kom på med Mr J att de där är perfekta för våra behov.
– Menar du att jag ska ge dem åt dig för era skruvmejslar?
– Jo, vi behöver dem.
– Nu lever ni lite farligt.

Som om jag nu skulle kunna ge de här åt bisin min! Han och Mr J kan ju när som helst köra iväg till Motonet och handla, inte sant?

Mina rundstickor lever alltså nu lite farligt, men nej, jag börjar inte sortera om dem. De hade den här fiskväskan först så då får de allt bo där i den, också i fortsättningen.

På eftermiddagen röjde jag lite här och simsalabim...

... stolt kunde jag erbjuda den här extra väskan åt bisin min, för den är ännu tom. Men nu skulle han plötsligt inte ha den längre. Va sjutton! Så där är det sen när jag anstränger mej och försöker vara snäll.

Mr J får ändå lite extra poäng, för han visste att jag behöver garn och påminde mej i kväll om garnmarknaden i stora varuhuset i stan. Bisin min fnyste och tyckte att det var det onödigaste han hört.
– Hon kan ta från sitt lager, förklarade han för Mr J.
Haaa, men om jag inte hittar just det garnet jag behöver , om det inte finns i mitt lager? Bisin min och Mr J brukar ju också köpa nytt då inte de hittar rätta delar eller verktyg, fastän de nog borde finnas nånstans i hallen där de mekar. Håhåjaaa! Men jo nej, inte mera garn åt mej nu just, för jag hinner inte sticka! Jag har drabbats av pensionärsbrådska! Hela veckan är jag uppbokad med allt från barnvaktande till tidningsuppdrag. Bra skulle det ju gå om jag skulle få tag på människor jag behöver intervjua. Men se, de svarar förstås inte. Suck!

Önskar er alla en riktigt fin tisdag.




Inga kommentarer: