onsdag, oktober 02, 2024

Inte produktiv

Kvällsteet är urdrucket för längesen och nattsockorna är redan på fötterna. Yllesockor är ju bästa medicin om man fryser. Småningom gäller det för mej att bestämma mej för vad jag ska göra med resten av kvällen: Sticka? Virka? Fästa garnändar? Kolla på Arenan? Lägga mej i sängen och läsa? Lösa korsord?Leta efter nya mönster på nätet? Ordna upp i en tidningshög?
Alla dessa svåra val, bäst att skriva blogg medan jag funderar.

– Vad ska du göra idag, frågade äldsta sonen i morse.
– Jag ska fara till stickcaféet.
– Nä, jag menar ska du inte göra nånting produktivt?
– Va? Men det är ju produktivt att sticka. Tänk på alla kalla tår, som annars skulle frysa!
Till det där fnös sonen och jag å min sida var lite upprörd. Vad då produktiv? Jag ska ta det lugnt och vara pensionär fullt ut. Jag måste nog vila nu, för mot slutet av veckan har jag en hel del att göra. Då ska jag vara produktiv minsann!

Stickcafé idag. Det betyder härliga pratstunder, hjälpsamma och goda råd, nya insikter och aha-upplevelser.

Och förstås stickning! Jag lade upp maskor för en ny sockstickning. Och det innan jag hade fäst alla garnändar på den förra sockstickningen! Aja, baja Inge, så får man väl inte göra?

Till lunch åt jag idag Croque Monsieur. Så mäktigt och gott. Mums! Förresten, kolla hur fint salladen är upplagd på tallriken!

Som efterrätt åt jag kladdkaka (mudcake) med vaniljglass. Mums filibabba! Jag var så proppfull när jag lämnade caféet, att jag har inte behövt äta nånting alls här hemma i kväll.

Nu önskar jag er alla en riktigt fin torsdag. Väderleken lovar i varje fall en solig och fin dag i morgon.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Gjorde du förra veckans Melodikryss? Jag tyckte det var ganska lätt och fick iväg det redan en kvart efter att programmet i direktsändning var slut.
När jag har läst din blogg har jag lite börja tänka på att sticka nånting. T.ex. sku jag kunna prova på att sticka nånting av Lovisadropparna, kanske vantar eller mössa. Strumpor har jag aldrig stickat.

Inge sa...

Nej, tyvärr gjorde jag inte Melodikrysset förra veckan. Jag var iväg på utfärd och glömde totalt bort allt vad kryss heter.
Lovisadropparna är roliga att sticka, säger jag som endast har stickat ett par sockor med det mönstret. Kanske du kan testa på ett par vantar.
Apropå, sockstickning, så det började min hulda moder med sent i livet och hon hade mycket glädje av sockstickandet. Det hjälpte henne genom sorg och glädje samt sömnlösa nätter. Hon älskade att kombinera olika färger och hittade på ett helt eget mönster för skaften. Hon började faktiskt med att sticka tubsockor utan häl. När hon insåg att tubsockorna inte riktigt ville hållas på fötterna så lärde hon sig att sticka hälar. Alla vi som fick sockor av henne tog tacksamt emot dem. ❤️