fredag, juli 31, 2015

Liten karamellskål

- Va' e de där, frågade unga husbonden i början av veckan då han fick syn på ett av mina färdiga alster. Han lyfte upp det och granskade skapelsen med kritisk min.
- Det är ju en liten karamellskål ser du väl?
- Vaaa, men den är ju tom.

Jo, tom har den gapat sen i måndags då den blev färdig. I det här huset vågar man inte fylla nånting med karameller långt på förhand. Här finns nämligen karlar som gillar sötsaker.
I måndags satt jag alltså ute på balkongen. Jag nös och jag frös, men jag satt envist kvar eftersom jag hade bestämt mej för att åtminstone en gång i sommar sitta ute och handarbeta. Så nu är det gjort och sommaren är räddad, inte sant? Ja, och så hade jag faktiskt på mej min sommarhatt, så nu är den också invigd.

När jag började virka med det grova bomullsgarnet, som jag köpte i huvudstan i början av månaden, så visste jag nog inte riktigt vad jag skulle göra. Jag tog dubbelt garn och prövade mej fram, rev upp två gånger och sen gick det liksom av sig själv och blev en liten karamellskål eller vad man nu vill ha i skålen.

Modell: Fri virkning enligt mitt eget huvud
Garn: 70's Rosario4.
Åtgång: 66 g
Virknål: Nr 7

Så nu har jag testat också det garnet och vet att jag till mitt tänkta projekt kör med enkelt garn och en mindre virknål. Få se om jag i höst får inspiration...2 kommentarer:

Carita sa...

Härligt med sommarhatt!
Och nu är sommaren här - vi bestämmer väl det? När du nu suttit ute och handarbetat :-)
Å andra sidan - jag tycker den här sommaren varit riktigt skön, för jag gillar inte +30 grader under flera veckor. Man vet ju inte vart man ska ta vägen då...

Inge sa...

Håller helt med dig. Tycker att den här sommaren har varit ljuvlig. Har hunnit med en massa och upplevt så fina saker att... ja och så är det ju inte slut på sommaren än.