söndag, april 30, 2017

Full vinter

Här blev det plötsligt full vinter igår. Min hulda moder påstod att det inte är första gången som det snöar den 29.4. Hon drog sig till minnes en gång då hon skottat fram sin bil just den dagen. 

Apropå bilar så konstaterade far i huset igår:
- Tur att man är så lat.
Ja, tur att han alltså inte ännu hunnit byta till sommardäck på min bil. Det är alltid bra att ha minst en bil, som går att köra med i väder, som väder. Tur också att han fick köra med min bil igår för då upptäckte också han det, som jag klagat på: Den knycker! Nånting som enkelt kan avfärdas med att: "Felet är mellan ratten och ryggstödet". Men så fort far i huset kör, ja då, då är det nånting med bilen! Hoppas att han inte är lat med att fixa knyckandet och ryckandet, för jag vill inte bli strandsatt någonstans på vägen då jag har bråttom.

Det snöade riktigt ordentligt igår.

Så ordentligt att det inte är läge att sluta med fågelmatningen ännu.

Hur skulle vare sig koltrasten eller de andra småfåglarna klara sig då?

Ser ni vem som sitter här då? Perfekt skyddsfärg ända tills åkern täcktes av den vita snön.

Gissa vad här kommer?

Mer eller mindre insnöade var vi igår i skymningen.

Och jodå, det var plogbilen, som körde här förbi igår kväll. Stackars alla dem som var ute med sommardäck igår.

- Vad tror du att dina påskliljor tycker om det här, frågade far i huset betänksamt.
Ja, inte ser de direkt glada ut, men vi hoppas att snön smälter snabbt. Nu är det dags att avsmaka mjöden. Om den blev dålig får vi ta till min mammas nödlösning: Sprite och citronjuice! Det är ju för sent att göra en ny mjödsats nu.

Ha en riktigt skön valborg. Tror att varm glögg och en sprakande brasa är det enda rätta just nu. Glöm bubbel och picknick!

  #blogg100_2017_61

Inga kommentarer: