onsdag, april 26, 2017

Ett riktigt blötdjur

Oj nej, vet ni, nu vet jag inte i vilken ände jag skall börja. Kanske från början? Det brukar ju vara bäst så. I morse började det på personalmötet på jobbet. Vi hade en liten tävling: Vem kan äta sockermunk utan att slicka sig om läpparna? Inte för att jag vill skryta, men ja, här ser ni alltså vinnaren. Till all tur behövde jag inte äta ytterligare en sockermunk! Nu har jag alltså nått ära och berömmelse bland kollegerna.

Sedan jobbade jag på, men innan jag gick hem meddelade rektorn att jag får fortsätta med mitt nuvarande jobb ända till den 31.7.2018. Tack för det! Och ett stort tack för det snabba beslutet. Jag lämnade in min ansökan på kuntarekry för en vecka sedan. Ansökningstiden gick ut i fredags och beslutet kom som sagt idag. Det var snabbt marscherat och det är jag som sagt tacksam för. Det går lättare att planera framåt nu.

Och så energisk var jag när jag kom hem att jag matade in en hel drös med kurser i databassystemet. Småningom måste kurstexter finslipas och datum dubbelkollas, men det största jobbet är i varje fall gjort nu. Skönt!

Ikväll var jag iväg på timlärarmöte till grannstaden. Vi bjöds på intressanta diskussioner om den kommande läroplanen och superdupergod smörgåstårta. Tack för det.
Sedan fick jag höra saker som gav mej tårar i ögonen, ja alltså jag är ett riktigt blötdjur när det gäller. Jag fick höra vad kursdeltagarna hade gett för feedback och det var så många fina vackra ord att jag fortfarande blir alldeles tårögd när jag tänker på det. Så snällt att de tog sig tid att extra kommentera och säga vad de tycker att är bra. Sådant uppskattar jag, tack! 

Vi borde nog komma ihåg att oftare ge beröm och tacka för det som är bra.
Så nu ska jag passa på att tacka far i huset för att han såg till att jag fick middag idag med rivna morötter och allt. Tack!

Inte blötdjur, men lite andra djur finns det på åkrarna här omkring:


 #blogg100_2017_57

Inga kommentarer: